Kraj grafitima u Zagrebu? Bandić: ‘Palmotićeva će izgledati kao cura spremna za udaju’

FOTO: Facebook / Milan Bandić

Izrada gradske karte grafita.

Staje se na kraj grafitima u Gradu Zagrebu uspostavom baze podataka o grafitima, točnije izradom gradske karte grafita. Tijekom ožujka su zaprimljeni podaci koji se odnose na lokacije s grafitima na području svih gradskih četvrti, što dovodi do brojke 394.

“Kada se donese odluka o antigrafitiranju gdje isto tako predviđena obaveza izrade karte, onda će komunalni redari sukladno Odluci o komunalnom redu krenuti u obilazak grada i popunjavati kartu grafita”, rekla je pomoćnica pročelnika Gradskog ureda za prostorno uređenje Tatjana Operta.

“Kada se napuni karta grafita, komunalni redar dođe do upravitelja zgrade ili suvlasnika, ostavi im obavijest da su dužni održavati vanjski izgled zgrade i za to je normalno propisana kazna u Odluci o komunalnom redu. Onda nakon stupanja Odluke o antigrafitima, upravitelji zgrade mogu sukladno toj odluci gdje će se utvrditi postupci sufinanciranja, uklanjanja grafita i stavljanja antigrafitnog premaza, krenuti u proceduru sukladno donesenoj odluci na Skupštini”, objasnila je Operta.

Ova će se odluka naći već 19. travnja na skupštini Grada Zagreba, a grafitima u smislu odluke smatrat će se svi znakovi, slike i natpisi koji se ispisuju ili urezuju po vanjskim dijelovima objekta bez suglasnosti vlasnika objekta.

Gradonačelnik Milan Bandić, uz fasade, ovo navodi kao najveći projekt u Gradu, piše Zagrebancija.

“Nema sreće dok se Palmotićevom ne stave skele s lijeve i desne strane i tako u paketu. Kad se skinu skele za godinu dana, to je nekih 920 metara, onda će Palmotićeva izgledati kao cura koja je spremna za udaju, umivena čista, čedna i sve ostalo što treba biti”, zaključio je zagrebački gradonačelnik.


Komentari