KRAJ FERIJA Jedna zagrebačka škola krenula je s radom, djeca se navikavaju na promjene

FOTO: Facebook

Iako većina zagrebačkih školaraca još uvijek uživa u dugom i toplom ljetu, to nije realnost za sve. Učenici jedne privatne škole u Zagrebu već su morali igrališta zamijeniti školskim klupama.

Od ponedjeljka je svoja vrata za novu školsku godinu ponovno otvorila Američka škola u Zagrebu čiji učenici od ponedjeljka nastavu pohađaju po posebnim COVID 19 pravilima.

“Djeca su u razredima na udaljenosti od najmanje 1,5 metar te čak i više, maske su obvezne za sve- za učitelje i učenike. Temperaturu djeca mjere kod kuće prije dolaska u školu i na samom ulazi. U školi imamo doktoricu koja je na raspolaganju za sve konzultacije i savejte. U školi ne koristimo centralnu klimu nego prostorije ozračimo otvaranjem prozora. Niži razredi su u školi cijeli tjedan, dok se viši rotiraju, na način da su dva dana u škoi, a dva dana imaju virtualnu nastavu, pa u školi nikada nije 290 djece, koliko ih ukupno pohađa. Dakle, dva dana djeca dolaze u školu, pa dva dana ostaju kod kuće i imaju virtualnu nastavu. Pleksiglas smo postavili u kantini i u uredima, ali u razredima nismo jer smo rotacijom uspjeli psotići da su učenici na 1,5 m udaljenosti”, kazao je direktor Američke međunarodne škole u Zagrebu Paul Buckley za Jutarnji list.

Istaknuo je kako je važno biti u komunikaciji s roditeljima i djecom te budno sve pratiti za boljitak djece te smanjenje širenja virusa.

Na svojim službenim stranicama, škola je objavila sva pravila kojh se njijhovi učenici moraju držati kao i zdravstveni vodič. Pauza za užinu više nije u restoranu već djeca jedu za svojim stolom, a po školi je dozvoljeno samo jednosmjerno kretanje.

Zagrebački školarci imati će pet minuta kraći školski sat, niži razredi bez maski. Učenici iz 13 škola ići će na nastavu u druge objekte


Komentari