KRAJ DRAME U POGLAVARSTVU! ‘Gospodin je otišao nakon razgovora sa zamjenikom gradonačelnika i pregleda hitne službe’

Zgrada gradskog poglavarstva ( Foto: Darko Tomas / CROPIX)

U subotu navečer u zagrebačkom Poglavarstvu odigrala se prava drama. Naime, kako smo ranije izvijestili, RTL je objavio da je bivši suradnik Hrvatskog helsinškog odbora Marko Bonifačić,  prosvjedovao je jer mu prijete u Hostelu Arena, gdje je smješten kao stradalnik zagrebačkog potresa. Od zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića navodno je tražio da mu pruži sigurnost ili da mu osigura drugi smještaj.

Kako smo službeno doznali iz Ureda gradonačelnika, muškarac je dragovoljno došao i otišao nakon razgovora sa zamjenikom gradonačelnika. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Gospodin je dragovoljno došao i otišao nakon razgovora sa zamjenikom gradonačelnika i pregleda hitne službe, uz njegov pristanak”.

Tko je Marko Bonifačić?

Marko Bonifačić je od 1986. do 1990. obnašao dužnost javnog pravobranitelja Općine Zelina, Dugog Sela i Općine Trešnjevka, a do 1992. bio je zamjenik gradskog pravobranitelja Grada Zagreba.

U svojoj biografiji navodi kako je od 1991. do 1993. bio branitelj u Domovinskom ratu.

Od 1992. do 1995. bio je član Upravnih odbora više tvrtki, pravni savjetnik te viši stručni savjetnik u Hrvatskom fondu za razvoj i privatizaciju.

Također, od 1008. do 2000. bio je predsjednik Gradskog odbora Liberalne stranke, a od 2000. do 2001. gradski zastupnik u Gradskoj skupštini te predsjednik Skupštinskog odbora za prostorno uređenje i član Skupštinskog odbora za statut. Bonifačić je također bivši pravni savjetnik Hrvatskog helsinškog odbora.


Komentari