KRAJ BANDIĆEVE MOĆNE MREŽE? U velikoj akciji USKOK-a uhićeno 18 osoba, konačno se znaju i sva imena

Photo: Marin Tironi/PIXSELL

Moćna mreža Bandićevih ljudi doživjela je svoj krah ovoga tjedna. U velikoj antikorupcijskoj akciji Uskok-a i policije uhićeno je čak 18 poduzetnika i osoba iz Gradske uprave.

Šestro ih je u četvrtak završilo u zatvoru, a među pritvorenima je i glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić.

Podsjetimo, Bačić je osumnjičen da je pokojnom gradonačelniku Milanu Bandiću nosio 50.000 eura mita kako bi pogodovao građevinskim projektima njegova suosumnjičenika Milana Lončarića, a za uzvrat primio stan vrijedan milijun kuna. Zbog opasnosti utjecaja na svjedoke završio je u istražnom zatvoru.

Pixsell

Pored, Bačića, u Remetincu su završili i dugogodišnji Bandićev vozač Zdravko Krajina, bivša članica Povjerenstva za davanje u zakup javnih površina Jelena Čeklić te Denis Mohenski, zagrebački poduzetnik poznat i kao „Kralj Adventa“. Njih se povezuje sa sumnjivim dodjelama štanodva na Adventu.

Krajina i Čeklić zatvoreni su tijekom istrage zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, a Mohenski i zbog mogućnosti ponavljanja nedjela.

Uskok sumnja da je nezakontostima s dodjelom štandova Bandić omogućio Krajini i Mohenskom ostvarivanje dobiti od najmanje 5 milijuna kuna koje su sva trojica međusobno podijelili.

Pixsell

Zbog svojih godina Ana Stavljenić Rukavina (82) branit će se sa slobode, ali njena ‘suradnica’ u namještanju natječaja u bolnici Srebrnjak Andrea Šulentić ide u istražni zatvor. Njen odvjetnik ranije je najavio žalbu na odluku o određivanju istražnog zatvora, a očekuje se da će to učiniti i odvjetnici ostalih osumnjičenika.

Pao je i poduzetnik Milan Ločnčarić koji je također u Remetincu zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke.

Nakon uhićenja u srijedu, Uskok je akciju nastavio i u četvrtak kada je uhićeno deset osoba, od kojih je osam poduzetnika i dvoje zaposlenika u Gradskoj upravi.

Index doznaje kako su to Milivoj Kotrla, Darko Barun, Krešimir Huzjan, Ivan Papić, Sanja Borisavljević, Zdravko Čabraja, Jelena Barišić, Ivan Rukavina, Dubravko Milojević i Goran Miličić.

Komentari