KRAH NEKADAŠNJEG MEDIJSKOG DIVA: Ništa od prenamjene prostora, Vjesnik d. d. ide u likvidaciju

Foto: Wikipedia

Glavna skupština Vjesnika d.d. donijela je odluku o prestanku tog društva nad kojim se pokreće postupak redovne likvidacije, te da se cjelokupni gubitak prošle godine od 7,76 milijuna kuna “prenese u sljedeće razdoblje”.

Skupština je u utorak odlučila da se za likvidatora Vjesnika d.d. imenuje odvjetnik Tomislav Orehovec i da se u sudski registar upisuje tvrtka Vjesnik dioničko društvo tiskarsko izdavačke djelatnosti u likvidaciji, skraćenog naziva Vjesnik d.d. – u likvidaciji.

Odluka o likvidaciji uslijedila je nakon više puta isticanih najava kako bi se u neboder Vjesnika i aneks mogle preseliti neke vladine službe i druge institucije.

Ministarstvo prostornoga prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine krajem prošle godine pokrenulo je obnovu dijela kompleksa Vjesnika s namjerom osnivanja Ureda za obnovu s desecima činovnika. Za uređenje Ureda za obnovu bilo je planirano 8,5 milijuna kuna bez PDV-a, a useljenje je bilo planirano početkom travnja. Međutim, do toga nije došlo.

U međuvremenu, Allegheny financial, kao jedan od suvlasnika kompleksa Vjesnik, oglašavao je prodaju uredskih prostora u tri objekta u sklopu kompleksa. Osim te tvrtke i tiskare Vjesnik d.d., većinski suvlasnici kompleksa u sklopu Vjesnikova nebodera su Konzum plus, Republika Hrvatska te VLM Cvjetno nekretnine, tvrtka kojoj je osnivač Večernji list.

Komentari