KRAH MOĆNE MREŽE: Procurila imena novouhićenih poduzetnika i djelatnika Grada

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Nakon jučerašnjih uhićenja, velika akcija USKOK-a i policije još nije gotova! U Zagrebu je, naime, uhićeno još deset ljudi, osmero poduzetnika i dva zaposlenika Grada. Večernji list pak neslužbeno doznaje kako je među uhićenima i Bandićev rođak, a procurila su i imena.

U “kvoti poduzetnika” uhićena je i arhitektica Sanja Borisavljević, vlasnica ADE Studija. Preko njene tvrtke su, neslužbeno, građevinske firme dobivale građevinske dozvole od Grada Zagreba.

Navodno je uhićen i Milivoj Kotrla, dugogodišnji zaposlenik Poglavarstva koji je “prošao” više gradskih ureda, a bio je, među ostalim, član Koordinacije za pripremu dokumenata prostornog uređenja te viši stručni savjetnik u Gradskom uredu za prostorno uređenje. On je, doznajemo, trenutačno u mirovini.

Uhićen je i Darko Barun. On je zaposlen u gradu Zagrebu.  Među uhićenima su i poduzetnik Ivan Papić i Zdravko Čabraja.

Među uhićenima je poduzetnik i građevinar Krešimir Huzjan, vlasnik tvrtke Gradarh čije ispitivanje počinje u podne. Njega zastupa odvjetnik Šime Matak, koji je rekao kako još nije razgovarao sa svojim branjenikom.

Najzvučnije ime među uhićenima je ono Kazimira Bačića, glavnog ravnatelja HRT-a koji je, prema informacijama , nosio novac Milana Lončarića, nekadašnjeg vlasnika ugaslog TEŽ-a koji je želio graditi naselje na TEŽ-ovom zemljištu.

U javnosti je glasno odjeknulo i uhićenje bivše ministrice zdravstva Ane Stavljenić-Rukavine, ujedno i dugogodišnje bliske suradnice pokojnog zagrebačkog gradonačelnika.

Itekako su zanimljiva, ujedno i važna, i uhićenja Bandićeva vozača Zdravka Krajine i Denisa Mohenskog, najpoznatijeg kao “kralja Adventa”.

Uz njih, uhićeno je još nekoliko osoba: bivši vlasnik Tvornice električnih žarulja Milan Lončarić, službenica Gradskog ureda za prostorno uređenje Jelena Čeklić, još jedan bivši Bandićev vozač Vladimir Džaja te pročelnica stručne službe gradonačelnika Andrea Šulentić.


Komentari