OBJAVIO STATUS O GROZNOM STANJU U KBC REBRO: Podržale ga tisuće ljudi, status postao hit (FOTO)

Facebook

Budući liječnik zgrožen je situacijom u KBC Rebro i sve je podijelio na društvenim mrežama.

Luka Grgar student je medicine koji se nalazi na liječenju u zagrebačkoj bolnici Rebro, a putem društvenih mreža iskreno je prepričao svoju potresnu životnu priču te upozorio kako je zbog liječničkog nemara, bolnički krevet postao njegov drugi dom.

“Kao student medicine zgrožen sam situacijom koja mi se događa kao pacijentu na KBC-u Rebro. Moja ružna priča u ovoj zagrebačkoj bolnici počinje 15.10.2015., kada sam zbog liječničke pogreške pri biopsiji bubrega zamalo umro. Zbog nastalih komplikacija u bolnici sam ležao mjesec dana, dok se inače nakon biopsije odmah sljedeći dan ide kući. Oporavak je trajao mjesecima, izgubio sam godinu na Medicinskom fakultetu u Zagrebu, taj moj jedini bubreg nije se još oporavio, a kako vrijeme prolazi u sve je gorem stanju”, započinje Luka potresnu ispovijest.

>>> PRAVI HOROR U ZAGREBAČKOM RODILIŠTU: Trudnice danima spavaju na KRVAVIM PLAHTAMA! (FOTO)

Narušeno povjerenje prema liječnicima

Nakon biopsije bubrega i izgubljene godine na fakultetu zbog zdravsetvene situacije i svih okolnosti izgubio je povjerenje prema liječnicima.

“Moje povjerenje prema tim liječnicima otada je narušeno i zbog toga se i privatno liječim kod nekoliko različitih doktora. Danas sam pak saznao da se jedan od ključnih liječnika s Rebra ne želi uključiti u moje liječenje, jer ga je uvrijedila izjava moje majke, koja ga je upozorila da će izaći u medije ako mi se ponovni nešto dogodi.
Strašno je u borbi za vlastiti život saznati da ti ga netko, zbog povrijeđenog ponosa, ne želi spasiti.
Napokon mi je jasno zašto na KBC-u Rebro već mjesecima odgađaju intervencije koje bi mogle spasiti moj bubreg, moje zdravlje i u konačnici, moj život! Drugim riječima, osim antibiotskih terapija, ne poduzimaju ništa drugo. Ovaj status pišem dok ležim u bolničkom krevetu KBC-a Rebro, s jakom urinarnom infekcijom”, kaže ovaj 22-godišnjak.

>>> SABLAZAN PRIZOR U BOLNICI! PACIJENTI U ŠOKU: Pogledajte što su zatekli u kadama na odjelu kirurgije (FOTO)

Komplikacije od rođenja

Za one koji ne znaju, moja priča počinje prije 22 godine kada sam se rodio s anomalijom debelog crijeva. Prilikom operacije oštećen mi je mokraćni mjehur i zbog toga se dogodio i još se događa niz komplikacija. Imam samo jedan bubreg i slabo funkcionalni mokraćni mjehur, zbog čega se 7-8 puta dnevno samokateteriziram kako bih ga ispraznio. Uz to, imam i još desetak drugih dijagnoza. Unatoč svim tim problemima trudim se voditi što normalniji život, a javnost me poznaje kao mladu ambicioznu osobu, koja se unatoč bolesti bori za svoje i tuđe probleme.

Facebook
Facebook

Liječnici su mi već jednom svojim nemarom oduzeli studij medicine za koji sam se godinama borio, a kakvo je trenutno stanje, i sljedeća akademska godina je upitna. Međutim, to mi je manji problem. Puno više me grozi što su dovoljno tašti da si uzimaju za pravo uskratiti mi moje zdravlje, moj bubreg, moju budućnost i moje ciljeve.

Hipokratova zakletva, koju ću nadam se jednog dana i sam polagati, za njih je čini se obično slovo na papiru, a profesionalan odnos prema pacijentima samo floskula.
Važno je naglasiti i da za gore navedene izjave posjedujem fizičke dokaze. Stoga molim HITNO očitovanje nadležnih institucija! Molim i medije za interes! Molim i ljude koji su se našli u sličnoj situaciji da progovore. Molim i sve FB prijatelje da podijele ovu objavu te me podrže u borbi za vlastiti život i humanije zdravstvo.

Njegov status pročitajte u nastavku:

>>> POKRENUTA ISTRAGA PROTIV LIJEČNICE: Nije primijetila da se beba guši, krivo očitala podatke, dijete na kraju umrlo


Komentari