KRAĐA, RAZBOJSTVA, PROVALE: Ovo su najčešći zločini u Zagrebu u proteklih 5 dana

Foto. Ilustracija/Igor Kralj/PIXSELL

Zagrebački kriminalci su se razbudili i počinili niz zločina od petka do ponedjeljka. Iz priopćenja zagrebačke policije u utorak proizlazi zastrašujući crni niz koji traje proteklih pet dana.

Vole se krasti auti

Tako je 8. studenoga, u centru grada, nepoznati lopov ukrao Renault zagrebačkih registracija. Auto je bio u vlasništvu jednog trgovačkog društva koje je pretrpilo štetu od 3000 kuna.

Avenija Marina Držića u zagrebačkom Trnjuisto tako nije bila najsigurnija lokacija za limene ljubimce u noći sa subote na nedjelju. U to se uvjerio 54-godišnjak kojemu je nepoznati počinitelj ukrao Passat sisačkih oznaka i oštetio ga za oko 1500 kuna.

Na istoj aveniji, u istom razdoblju, automobil je nestao i 69-godišnjaku. Njegov Citroen riječkih registracija također je šteta procijenjena na 1500 kuna.

Tri razbojstva samo u ponedjeljak

Crni niz razbojstava u ponedjeljak, krenuo je oko 10:20 kada je u ulici Brune Bušića u Novom Zagrebu nepoznati, maskirani razbojnik verbalnom prijetnjom ukrao desetak tisuća kuna 39-godišnoj radnici.

Kasnije, oko 17.15 sati, ponovno u Novom Zagrebu, ovaj put u Ježdovečkoj ulici,  nepoznati počinitel je prijetio vatrenim oružjem u stanu  83-godišnjeg vlasnika kuće i otuđio mu nekoliko tisuća kuna.

Već sat vremena kasnije, razbojstvo je uznemirilo i trgovinu u Ulici III Poljanice, u Dubravi. uz oštri predmet i sredstvo s nadražujućom tvari, razbojnik je pokušao orobiti 43-godišnju zaposlenicu trgovine. Ipak, prodavačica je uspjela pobjeći, obavjestiti policiju, a razbojnik je uhićen u blizini trgovine. Kriminalističko istraživanje je u tijeku.

Provala u mogućem rasponu od 3 dana

Nepoznati počinitelj u ulici Kramarići u Novom Zagrebu, provalio je u skladišni kontejner jednog trgovačkog društva i otuđio građevinski alat. Materijalna šteta ove provale u Zagrebačkim dugavama, koja se dogodile negdje između 5. i 8. studenoga, iznosi nekoliko desetaka tisuća kuna.

 


Komentari