Kožić: ‘U Zagrebačkoj županiji do kraja dana ćemo imati oko 90 posto cijepljenih osoba starijih od 65 i s kroničnim bolestima’

FOTO: Željko Lukunić/PIXSELL/ Ilustracija

Tijekom subote na području Zagrebačke županije na organiziranim punktovima Pfizerovim cjepivom cijepilo se oko 7700 stanovnika.

Prvu dozu primit će 3200 a drugu 4500 stanovnika Zagrebačke županije.

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić obišao je punktove u Zaprešiću i Velikoj Gorici te izjavio kako su zadovoljni što će danas do kraja dana imati oko 90 posto procijepljene populacije starije od 65 godina i osoba s kroničnim bolestima.

“Dosad je u Zagrebačkoj županiji procijepljeno 18,61 posto građana, što nije dovoljno, ali takve su količine cjepiva koje dolaze”, izjavio je Kožić i najavio da će do kraja lipnja u toj županiji biti isporučeno još oko 160 tisuća doza cjepiva.

Time bi se broj procijepljenog  stanovništva mogao popeti na više od polovice.

Novu fazu cijepljenja najavio je ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije Leo Šunjić. Plan je tada cijepiti radno aktivno stanovništvo po prioritetnim skupinama: policija, carinici, djelatnici turističkog i obrazovnog sektora itd.

“Već sada mogu najaviti 8. i 15. svibnja cijepljenje najmanje 20.000 ljudi na posebno organiziranim punktovima, ali i intenziviranje cijepljenja u dnevnim ambulantama u domovima zdravlja”, kazao je Šunjić zadovoljan što je interes stanovnika Zagrebačke županije za cijepljenje velik.


Komentari