KOTURAŠKA KAO TRN U OKU: Zbog biciklističkih staza podnijeli i kaznenu prijavu!

Facecoob

Jučer je stranka Za Grad kazneno prijavila izvođače radova na Koturaškoj cesti zbog nepoštivanja zakonskih normi. 

Stranka ZA GRAD danas je Ministarstvu unutarnjih poslova podnijela prekršajnu prijavu protiv izvođača radova kao i odgovornih osoba u tijelu lokalne samouprave zbog kršenja propisa o minimalnoj širini nogostupa u slučaju novouređene Koturaške ulice. Pozivaju građane da na njihovim web stranicama preuzmu predložak prekršajne prijave te isto učine za sva mjesta gdje se ne poštuju odredbe Zakona o sigurnosti prometa na cestama čija je funkcija zaštita najugroženijih sudionika prometa , pješaka, a osobito invalida i roditelja s djecom.

Stranka ZA GRAD već je u slučaju Mesničke ulice upozoravala na nemarni odnos grada prema pješacima, u kojoj pri konstrukciji vrlo važne ulice grad nije ispoštovao vlastite propise koji određuju minimalnu širinu nogostupa od 1,60m, a u iznimnim slučajevima 1m.

S obzirom da je gradska uprava besmislenim prometnim rješenjem u Koturaškoj ulici još jednom pokazala potpuni nemar prema najranjivijim sudionicima prometa – pješacima i invalidima – stranka ZA GRAD odlučila ih je pokušati zaštititi zakonskim putem te zatražiti nadležno ministarstvo da kazni odgovorne osobe.

Koturaška ulica vrlo je niskog intenziteta automobilskog prometa, dok pothodnik ispod željezničke pruge predstavlja vrlo važnu poveznicu kojom se intenzivno koriste pješaci i biciklisti. Nemarnim potezom žutog kista bicikliste se obvezuje korištenje staze jer u protivnom također čine prekršaj, a pješake dovodi u opasnost jer već vrlo uski nogostup sada moraju dijeliti sa biciklističkom stazom koju na dijelovima moraju preskakati.

>>>PROMIJENILI IZGLED KOTURAŠKE: Preko noći totalno uništili novu biciklističku stazu, i to s pravom!


Komentari