KOŠTAO GA MAMIĆ? Turudić izgubio sudačko mjesto pa pronašao krivca, ’Poznajem ga 25 godina’

foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Na mjesto predsjednika Visokog kaznenog suda umjesto Ivana Turudića zasjest će Željko Horvatović, a za Dnevnik.hr, Turudić otkriva što ga je koštalo fotelje. Za njega su naime glasala četiri člana Državnog sudbenog vijeća dok je Horvatović dobio šest glasova “za”.

“Apsolutno me koštalo poznanstvo s Mamićem”, rezolutno će, no dodaje, “netko drugi bi na mom mjestu rekao da ne pozna Mamića, ja to nisam mogao reći, to bi bilo protivno mom habitusu i svjetonazoru”.

Priznaje kako Zdravka Mamića poznaje 25 godina, a otkad su počeli postupci protiv njega, govori, nisu se sretali ni čuli. “Nismo se čuli već dugo, dugo vremena”, tvrdi.

Upitan je li ga pogodio gubitak sudačkog mjesta, tvrdi kako se ne bi javio na natječaj da nije htio biti sudac.

“Bit ću ponosni sudac Visokog kaznenog suda, radit ću na teškim predmetima, žalbama, donosit ću odluke protiv odluka svih Županijskih sudova u RH. To je težak, odgovoran i ozbiljan posao”, dodaje potom.

Što se tiče samog Mamića, govori kako ga neće komentiratio jer postoji mogućnost da njegov slučaj iz Osijeka bude prebačen u Zagreb.

“Ne želim na taj način prejudicirati niti jednu odluku. Optužbe su teške i ozbiljne i treba ih
detaljno ispitati. Ne znam što će sigurnosne provjere otkriti, ako ih nije bilo deset godina, onda smo u velikom problemu, ali jedno je banalno pitanje kako su ti suci koji su radili na tim predmetima dobivali ne mali uskočki dodatak. Ja sam dobivao blizu 3 tisuće kuna dodatka, to je nečija plaća”, tvrdi pa dodaje kako je to propust čelnih tijela.

“Ne znam da li je itko zainteresiraniji da pravosuđe bude bolje nego što jest, nije ugodno slušati ljude na ulici da smo korumpirani”, zaključuje.


Komentari