KORUPTIVNA HOBOTNICA UHVATILA SVOJ MAH! Uhićen i poduzetnik koji je gradu darovao koševe za smeće pa utajio porez

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Kako neslužbeno doznaje Večernji list, u sklopu četvrtog kraka istrage USKOK-a u vezi malverzacija u Gradu Zagrebu, uhićen je i poduzetnik Igor Maksimilijanović (52). On je naime vlasnik tvrtke Dobra reklama, a sumnja da se ja počinio kaznena djela protiv gospodarstva.

Inače, tvrtka Dobra 2012. godine s gradom je sklopila ugovor o besplatnim koševima za smeće koje je Maksimilijanović darovao gradu, a onda po njima postavljao reklame, no kako sada doznaje Uskok, on iste nije u svojim knjigama evidentirao kao poklon nego ih je prikazivao kao dugotrajnu materijalnu imovinu.

Tim postupkom, Maksimilijanović se oslobodio plaćanja obaveznog PDV-a jer na neto vrijednost čak 1012 koševa nije obračunao PDV. Shodno tome, kako tvrdi PNUSKOK, došlo je do neutvrđivanja porezne obveze u iznosu koji prelazi 20 tisuća kuna dok se Maksimilijanovića tereti da si je osigurao nepripadnu materijalnu dobit od 580.611,83 kune, čime je oštećen državni proračun RH za 346.359,69 kuna, a proračun Grada Zagreba za 234.252,14 kuna.


Komentari