KORONAVIRUS U ZAGREBU Zaražena je 301 osoba, a jučer ih se cijepilo samo devet

Foto: Boris Kovacev / CROPIX

Prema podacima HZJZ-a u gradu Zagrebu je tijekom jučerašnjeg dana novooboljela 301 osoba, a broj potencijalno oporavljenih/ozdravljenih je 246.963, što su 64 osobe više, nego jučer. U bolnicama su od ove bolesti preminule tri osobe, javljaju iz Nastavnog zavoda za javno zdravsto.

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ provedena su 353 PCR testiranja na SARS-Cov-2, a 178 je nalaza bilo pozitivno.

Foto: NZZJZ Dr. Andrija Štampar

Tijekom jučerašnjeg dana djelatnici Službe za epidemiologiju kontaktirali su 178 oboljelih osoba: 33 su kontakti COVID + osoba, jedna je osoba doputovala iz Egipta, 29 oboljelih osoba za sada je negativne epidemiološke anamneze, za 95 osoba poslana je uputa o mjerama, jedna je obrađena od strane nadležnog liječnika obiteljske medicine, a za 19 osoba obrada je u tijeku.

U Karanteni Grada Zagreba trenutno nema korisnika, dok u  domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području grada Zagreba u protekla 24 sata novoobolio je jedan nezdravstveni djelatnik, priopćeno je iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar.

Navode kako je tijekom jučerašnjeg dana na cijepnim mjestima Grada Zagreba cijepljeno je devet osoba, dvije prvom, a sedam booster dozom.


Komentari