KORONAVIRUS: HZJZ objavio podatke o broju novih slučajeva u Zagrebu

Testiranje (Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX)

Prema podatcima HZJZ-a u gradu Zagrebu su tijekom jučerašnjeg dana novooboljele 133 osobe, a broj potencijalno oporavljenih/ozdravljenih je 246.899. U bolnicama su od ove bolesti preminule četiri osobe.

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ provedeno je 199 PCR testiranja na SARS-Cov-2, a 64 su nalaza bila pozitivna.

Tijekom jučerašnjeg dana djelatnici Službe za epidemiologiju kontaktirali su 15 oboljelih osoba: tri su kontakti COVID + osoba, tri oboljele osoba za sada su negativne epidemiološke anamneze, za sedam osoba poslana je uputa o mjerama, a dvije su obrađene od strane nadležnog liječnika obiteljske medicine.

U Karanteni Grada Zagreba trenutno nema korisnika.

U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području grada Zagreba u protekla 24 sata novooboljelo je šest korisnika.

Tijekom jučerašnjeg dana na cijepnim mjestima Grada Zagreba cijepljeno je 155 osoba, 34 prvom, a 107 booster dozom.

Raspored cijepljenja

Cijepna mjesta NZJZ „Dr. Andrija Štampar“:

  • Mirogojska cesta 16, Velika dvorana, radi ponedjeljkom i petkom od 16 do 19 sati
  • Avenija Većeslava Holjevca 22 pri Domu zdravlja Zagreb – Centar, radi ponedjeljkom, srijedom i petkom od 14 do 18 sati.

Iz Zavoda napominju da je cijepljenje dostupno i ostalim danima u tjednu u prije podnevnim terminima u Cijepnoj ambulanti Službe za epidemiologiju, Mirogojska cesta 16, uz obaveznu prethodnu narudžbu putem elektronske pošte na adresi [email protected]

Cijepljenje djece moguće je najaviti i putem aplikacije Terminko u ambulantama Službe za školsku i adolescentnu medicinu.

Cijepni punktovi pri Domu zdravlja Zagreb – Istok (Sesvete, Ninska 16) i Domu zdravlja Zagreb – Zapad (Prečko 2a) rade ponedjeljkom, srijedom i petkom od 14 do 18 sati.

Na cijepnom punktu u organizaciji HZJZ-a i ŠNZ Andrija Štampar (Rockfellerova 4) cijepljenje je dostupno srijedom od 16 do 20 sati.

Popis ljekarni u Gradu Zagrebu koje, uz prethodno naručivanje, osiguravaju uslugu cijepljenja može se naći na poveznici.

Komentari