KORONA U ZAGREBU: U posljednja tri dana 111 novih slučajeva, preminula je jedna osoba

Ilustracija (Foto: Damir Krajac / CROPIX)

Prema podacima HZJZ-a u gradu Zagrebu je tijekom posljednja tri dana novooboljelo 111 osoba, a broj potencijalno oporavljenih/ozdravljenih je 252.000, što su 134 osobe više, nego u petak. U bolnici je od ove bolesti preminula jedna osoba.

U protekla tri dana u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ provedeno je 179 PCR testiranja na SARS-Cov-2, a 52 su nalaza bila pozitivna.

Tijekom petka, 10. lipnja 2022. godine, djelatnici Službe za epidemiologiju kontaktirali su 80 oboljelih osoba: dvije su kontakti COVID + osoba, tri oboljele osobe za sada su negativne epidemiološke anamneze, za 70 osoba poslana je uputa o mjerama, za tri osobe obrada je u tijeku, kod jedne je moguća izloženost u zdravstvenoj ustanovi, a jedna je obrađena od strane nadležnog liječnika. Tijekom ovog vikenda djelatnici Službe kontaktirali su 81 oboljelu osobu.

U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području grada Zagreba u protekla tri dana novooboljela su tri korisnika.

10. lipnja 2022. godine na cijepnim mjestima Grada Zagreba cijepljeno je 28 osoba, od kojih 11 prvom, a 12 booster dozom. U subotu i nedjelju nije bilo cijepljenja.

Komentari