KORONA U ZAGREBU: U posljednja četiri dana 179 novih slučajeva, preminula je jedna osoba

Ilustracija (Foto: Damir Krajac / CROPIX)

Prema podacima HZJZ-a u gradu Zagrebu je tijekom posljednja četiri dana novooboljelo 179 osoba, a broj potencijalno oporavljenih/ozdravljenih je 250.302, što su 442 osobe više, nego u petak. U bolnici je od ove bolesti preminula jedna osoba.

U protekla četiri dana u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ provedeno je 307 PCR testiranja na SARS-Cov-2, a 74 su nalaza bila pozitivna.

Tijekom petka, 27. svibnja 2022., Služba za epidemiologiju kontaktirala je 91 oboljelu osobu: osam zaraženih osoba su kontakti COVID + osoba, šest oboljelih osoba za sada je negativne epidemiološke anamneze, za 69 osoba poslana je uputa o mjerama, a za dvije osobe obrada je u tijeku.

Tri su osobe obrađene od strane nadležnog liječnika/ HZJZ-a, dvije su izložene na radnom mjestu, dok je kod jedne osobe moguće mjesto izloženosti svadbeno okupljanje.Tijekom ovog vikenda djelatnici Službe kontaktirali su 146 oboljelih osoba.

U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području grada Zagreba u protekla četiri dana novooboljelo je šest korisnika.

27. svibnja 2022. godine na cijepnim mjestima Grada Zagreba cijepljeno je 80 osoba, od kojih 13 prvom, a 47 booster dozom. U subotu, nedjelju i ponedjeljak nije bilo cijepljenja.


Komentari