KORONA U ZAGREBU: U posljednja 24 sata preminule su tri osobe, evo koliko je novozaraženih

Testiranje (Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX)

Prema podacima HZJZ-a u gradu Zagrebu je u posljednja 24 sata je novooboljelo 249 osoba, a broj potencijalno oporavljenih/ozdravljenih je 247.397, što je 279 osoba više, nego jučer. U bolnicama su od ove bolesti preminule tri osobe.

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ provedeno je 327 PCR testiranja na SARS-Cov-2, a 183 su nalaza bila pozitivna.

Tijekom jučerašnjeg dana djelatnici Službe za epidemiologiju kontaktirali su 262 oboljele osobe: 57 su kontakti COVID + osoba, dvije su doputovale iz Jordana i SAD-a, 64 oboljele osobe za sada su negativne epidemiološke anamneze, za 113 osoba poslana je uputa o mjerama, kod dvije osobe moguće mjesto izloženosti su zdravstvene ustanove, a za 24 osobe obrada je u tijeku.

U Karanteni Grada Zagreba trenutno nema korisnika.

U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području grada Zagreba u protekla 24 sata novoobolio je jedan korisnik i dva nezdravstvena djelatnika.

Tijekom jučerašnjeg dana na cijepnim mjestima Grada Zagreba cijepljeno je devet osoba, sve booster dozom, izvijestili su iz NZJZ-a ‘Andrija Štampar’.

Komentari