KORONA POSLJEDICE! British Airways otkazuje letove za Zagreb! Zadnji let planiran je za manje od dva tjedna!

British Airways objavio je operativne promjene u svom redu letenja za rujan ove godine. Prestaju prometovati izravne linije iz Londona prema Zagrebu, Puli i Splitu!

Nakon što je kompanija u prodaji imala povratne karte po izuzetno povoljnim cijenama na linijama prema Hrvatskoj, očito ne ostvarujući prihod kakav su očekivali, otkazuju čak tri od četiri linije British Airwaysa prema hrvatskim odredištima u rujnu ove godine, piše Croatian Aviation.

Zadnji najavljeni let na liniji London Heathrow – Zagreb planiran je za manje od dva tjedna, u nedjelju, 6. rujna.

Svi letovi u rujnu nakon spomenutog datuma su otkazani. Kompanija trenutno drži u prodaji letove na ovoj liniji od 1. listopada, no British Airways još nije revidirao svoj red letenja za taj mjesec, a za očekivati je da će i ti letovi biti otkazani.

Osim smanjene potražnje zbog trenutne krize uzrokovane pandemijom, ovome je svakako pridonijela i odluka Velike Britanije da svi putnici koji dolaze iz Hrvatske podliježu mjeri 14-dnevne samoizolacije.

Sezonska linija ove aviokompanije između Londona (Heathrow) i Pule, koja je do sada prometovala dva puta tjedno, ukida se u subotu, 5. rujna, te neće prometovati u ostatku godine.

Linija London (Heathrow) – Split prometovat će veći dio rujna, no i na ovoj liniji doći će do prekida prometa ranije nego što je to prvotno bilo planirano, u subotu, 26. rujna.

Jedina linija British Airwaysa prema Hrvatskoj koja bi trebala prometovati kroz cijeli rujan jest linija između Londona i Dubrovnika.

OVO BI VAM MOGLO KORISTITI! Informatičar napravio interaktivnu kartu lokacija za testiranje na koronavirus


Komentari