Korona party na vrhu Zelene magistrale: ‘Ali evo još samo danas. Stvarno ne znam gdje ću s djecom’

Ranko Suvar / CROPIX / Ilustracija

Posljednjih je dana uobičajeno čitati vijesti o ljudima koji se opiru pozivima, naredbama i molbama ministara i stručnjaka da ostanu kod kuće i ne izlaze bez najpreče potrebe. U tom je smjeru, u 13 sati i 45 minuta na vrhu Zelene magistrale na Ponikvama iznad zagrebačkog naselja Gajnice bilo parkirano 147 automobila, a mnogi su i dalje pristizali. Riječ je o inače popularnom izletištu Zagrepčana, piše Jutarnji list.

Građani su tako još jednom prekršili naredbe Nacionalnog stožera o pravilima kretanja, a  osim toga, pitanje je koliko vlasnika ovih automobila i njihovih suputnika u ovom trenutku treba biti u samoizolaciji te na ovaj način krše rješenje koje su dobili i ugrožavaju sve druge oko sebe.

Na ovoj su lokaciji novinari boravili oko dva sata i svjedočili tome kako ljudi u grupama po četiri – pet šeću okolo i odlaze u šumu. Mnogo je njih s malom djecom, a bilo je dosta osoba starije dobi kojima se preporučuje da ostanu kod kuće. U 13 sati i 40 minuta pod svjetlima rotirki stigao je jedan policijski auto s dva policijska službenika.

Nakon što su prošli kolonu parkiranih automobila izgledali su poprilično šokirani viđenim nakon čega je uslijedilo telefoniranje i razgovor s jednom gospođom.

”A znam da treba ostat doma. Ali evo još samo danas. Stvarno ne znam gdje ću s djecom”, objašnjavala je gospođa policajcima koji su nakon toga izišli s ove lokacije.


Komentari