Korlaet optimistično o obnovi: Zagreb do ljeta postaje veliko gradilište, najavio i otvaranje pješačke zone u ovoj ulici

Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Zamjenik zagrebačkog gradonačelnika Luka Korlaet gostovao je u emisiji Radio Sljemena “Zagrebi po Zagrebu“. Govoreći o obnovi, istaknuo je da se stvari miču s mrtve točke i da će u Zagrebu do ljeta biti otvoreno deset gradilišta za konstrukcijsku i tridesetak za nekonstrukcijsku obnovu zgrada stradalih u potresu.

“Zagreb do ljeta postaje veliko gradilište kada je riječ o obnovi zgrada stradalih od potresa”, kaže Korlaet optimistično.

Otkrio je i na čemu se trenutno radi.

“Već je u tijeku 70 samoobnova, ove skele koje možete vidjeti po gradu, to su inicijative koje su građani sami digli kredit, i ušli u to naravno uz svu adekvatnu dokumentaciju očekujući da će onda dobiti povrat sredstava od Fonda za obnovu”, objašnjava zamjenik gradonačelnika.

Na upozorenja OPG-ova sa Zelene tržnice da gradska vlast planira prodati obećano zemljište, njima obećanog zemljišta jednom privatniku, Korlaet kaže da to nije istina i da Grad vodi računa o zbrinjavanju poljoprivrednika sa Zelene koji se uskoro sele zbog početka radova na Slavonskoj aveniji.

“Na sastanku s Upravom Holdinga danas smo to adresirali i vjerujem da ćemo u najskorije vrijeme, prije početka radova, na Ledererovoj i Slavonskoj naći tu lokaciju. Ideja je da to bude na istoku grada, što bliže lokaciji gdje se nalazi sada”, kaže.

Osvrnuo se i na Jarunski most i poručio da taj projekt podržava, no iz Vijeća gradske četvrti Trešnjevka Jug smatraju da bi trasa bila preblizu Jarunskog jezera.

“U tom smislu, oni bi ga rado vidjeli malo zapadnije, to je produžena Vrapčanska ulica, bilo je i govora o tome da se most možda veže i na Petrovaradinsku ulicu, u svakom slučaju mi smo pokrenuli izmjene GUP-a, i vidjet ćemo što po tom pitanju možemo napraviti po pitanju trase. Jako nam je važno da se taj most dogodi, to je jedan od projekata koji bi značajno pospješio promet u tom dijelu grada”, ističe.

Na samom kraju, zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet najavio je otvaranje pješačke zone u Vlaškoj za 28. svibnja, na potezu između Draškovićeve i Palmotićeve ulice.


Komentari