KORISTIT ĆE SE OD JESENI: Ovako će izgledati nove vrećice za miješani komunalni otpad

Ilustracija (Foto: Ranko Suvar / CROPIX)

Gradonačelnik Tomislav Tomašević u utorak je na redovnoj konferenciji za novinare rekao da se očekivani model odvoza otpada odgađa s 1. srpnja na 1. listopada. Sada je poznato i kako će izgledati nove vrećice za miješani komunalni otpad. Nove vrećice bit će plave boje, a na njima će uz kontrolni broj pisati i “ZG vrećica”.

Tomašević je ranije rekao da su se za distribuciju vrećica javili Konzum, Spar i Tisak, i to po minimalnoj marži od 3,7 posto. Dodao je da će trgovcima ići oko 25 lipa i na te marže su pristali navedeni trgovački centri.

“Cijena vrećice se ne mijenja za građane, dvije kune za 10 litara, 4 kune za 20 litara. Minimalna i je i u tom smislu smo zadovoljni!”, rekao je Tomašević i dodao da će takva ostati bez obzira na inflaciju.

Kazao je da Zagreb radi najopsežniju promjenu u sustavu otpada u zadnjih 20 godina. Rekao je i da je Zagreb jedini veliki grad u Hrvatskoj koji je krenuo u drugačiji sustav naplate kako bi on bio pravedniji i kako bi se naplaćivao po količini miješanog otpada. Odgodu uvođenja novog sustava ne vidi kao poraz te želi da on bude dobro pripremljen.


Komentari