KORISNO ZA RODITELJE: Evo kako djeci objasniti što je potres i kako im pružiti podršku

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL/Ilustracija

Poliklinika za zaštitu djece i mladih grada Zagreba objavila je u srijedu, potaknuta razornim potresom, besplatnu publikaciju sa savjetima o tome kako se postaviti i objasniti djeci što se događa i kako im pružiti podršku.

Autori žurno pripremljene publikacije “Djeca i obitelji prije, tijekom i nakon potresa” su psiholozi Poliklinike, Gordana Buljan Flander, Krešimir Prijatelj i Mia Roje Đapić.

Ravnateljica Poliklinike prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander, klinička psihologinja – psihoterapeutkinja, ističe da pandemija i potresi nisu životne situacije na koje smo pripremljeni, stoga nije čudo da roditelji imaju brojna pitanja i dileme i veliku brigu kako maksimalno zaštititi dječje fizičko, ali i mentalno zdravlje.

Zato su na mnoga od roditeljskih pitanja vezana uz potrese odgovorili u publikaciji koja je slobodna za preuzimanje, dijeljenje i printanje.

“Dragi roditelji, ne zaboravite da i vi imate pravo na stresne reakcije, brinite o sebi, kako biste mogli brinuti o svojoj djeci i drugima”, poručila je Buljan Flander na svojoj Facebook stranici.

Iz Poliklinike se nadaju da će im publikacija biti dobar prijatelj i suputnik na putu cijeljenja, oporavka i ponovne uspostave sigurnosti u životu njih i njihove obitelji.

Publikacija je interaktivna pa uz savjete o tome kako razgovarati s djecom i kako se ponašati u slučaju potresa, predlaže i aktivnosti s djecom.

Link za preuzimanje PDF publikacije nalazi se na web stranici Poliklinike, odakle se može bez ograničenja preuzimati, dijeliti i printati, uz navođenje izvora.


Komentari