‘KORAK U ŽIVOT’: Dobra glazba, predstave i izložbe i to sve u humanitarne svrhe

Facebook.com

Scena AMADEO i ove godine obojena je u humnitarne boje.

U ugodnom ambijentu Caffe bara Velvet održana je novinarska konferencija povodom koncerta u korist humanitarne akcije Korak u život i predstavljanja ljetnog programa Scene AMADEO. Koncert će se održati 30.06. s početkom u 21 sat na Sceni AMADEO, a nastupaju Zagrebački solisti te renomirani gitarist Petrit Ҫeku.

„Drago mi je da smo se danas opet okupili i da još jednom najavljujemo bogatu i prije svega zanimljivu ljetnu Scenu Amadeo. Počašćen sam što ćemo ove godine imati renomirane umjetnike sa iznimnim svjetskim karijerama što će vjerujem biti najbolja pozivnica svima da nas posjete i vide zašto već nekoliko godina predstavljamo najbolji program u gradu. Vjerujem da će svi pronaći nešto za sebe, da će uživati u bogatom glazbenom, kazališnom, kulturnom programu i osjetiti sve čari ljetne Scene Amadeo“ – rekao je Nenad Jandrić, utemeljitelj i voditelj Scene AMADEO.

Kao i prošle godine i ovogodišnje izdanje Scene AMADEO ima humanitranu notu, a još jednoj lijepoj akciji za „Korak u život“ ponešto će reći i Mladen Gajski, predsjednik Rotary cluba Zagreb Kaptol, organizator humanitarne akcije Korak u život: „Ovo je mladima prilika za korak u život, a mi smo tu da im pomognemo na tom putu. Kao zahvalu za svaku kupljenu ulaznicu za humanitarni koncert, Vatroslav Kuliš, akademski slikar, donaira grafiku svim kupcima.“

Nakon Petrita Çekua nastup na Sceni AMADEO, 4. srpnja imat će Matija Dedić sa svojim sada već poznatim koncertom «Matija svira Arsena». Ovaj nastup održat će se na godišnjicu posljednjeg nastupa velikog hrvatskog skladatelja, kantautora i pjesnika Arsena Dedića na Sceni Amadeo.

Događaj sezone svakako je nastup jedne od ponajboljih svjetskih harmonikašica Merime Ključo koja će, u okviru multimedijalnog performansa, izvesti svoje djelo Sarajevska hagada – muzika knjige. Ljeto na Amadeu obilježit će i nastupi čelistice Kajane Pačko,ansambla Lado, Katarine Livjanić i Dubravka Detonija koji će nastupiti u atriju Muzeja za umjetnost i obrt,  kao i nastup jednog od najvećih svjetskih gitarista Miroslava Tadića, piše zagrebonline.hr

Nastupat će i Cinkuši, popularni Mariachi Los Caballerosi, dalmatinske klape AmorinDišpet, Petarda, Pinguentum i Vinčace,Gipsy Banda Juerga te sastav 3 Svijeta kojeg čine svjetski poznat gitarist Petrit Ҫeku i multiinstrumentalist Dinko Stipaničev koji izvode glazbu bossa nove i sambe, uz pratnju virtuoznih i očaravajućih solo dionica Amálie Baraona.

Bit će tu nešto i za ljubitelje kazališta, u srpnju je na rasporedu kultna predstava Bife Titanik” u produkciji Eurokaza, “Gusle moje električne” Željka Vukmirice te hvaljena “Posljednja Freudova seansa” u produkciji Planet arta. U okviru izložbenog programa 07. srpnja otvara se izložba radova akademikinje Marije Ujević, Žena i zvijer”. Sedma je to u nizu izložaba (Šimunović, Filakovac, KraškovićDolić, Milenković, Kuliš…) posvećenih akademskoj slikarici i grafičarki Izabeli Šimunović (1970. – 2010.), kojima Scena Amadeo i Hrvatski prirodoslovni muzej predstavljaju likovne umjetnike čija su djela inspirirana prirodoslovnom tematikom.

Ove godine sve posjetitelje očuje i jedna novost,  Mali noćni razgovori s Milanom Vuković Runjić koja će ugostiti sugovornike iz svijeta kulture i politike.


Komentari