KONTROVERZNI DR. RICHTER SE PREDOMISLIO Ipak želi biti ravnatelj: ‘Kad mogu doći potpisati ugovor?’

Foto: Robert Anic/PIXSELL

Nakon što se 8. listopada povukao i iz postupka natjecanja za poziciju ravnatelja, dr. Darko Richter se opet predomislio. Sukladno tomu, obratio se novom Upravnom vijeću i obavijestio ih da odustaje od povlačenja te ih upitao kada može doći potpisati ugovor.

Podsjetimo, zbog nastale situacije s dr. Richterom nakon njegova imenovanja i spornih medijskih natpisa o njegovom stavu po pitanju umjetne oplodnje, ostavku je podnijelo i tadašnje Upravno vijeće. Isto tako, i sam Richter je izjavio da ne želi praviti probleme i biti na teret članovima Upravnog vijeća te se zahvalio ljudima iz Grada za koje kaže da su bili maksimalno pristojni prema njemu.

No, ovaj liječnik sada za Jutarnji tvrdi da ga je netko pokušao natjerati da da ostavku te da je nekoliko portala o njemu objavilo neistine.

“Odlučio sam povući svoje povlačenje iz postupka jer sam legalno izabrani ravnatelj”, poručio je i dodao da je njegov dopis ovog četvrtka zaprimljen u Dječju bolnicu Srebrnjak.

Član Upravnog vijeća bolnice Davor Plavec navedeni potez umirovljenog pedijatra naziva “smijurijom”,  ali i da će se pod točkom “razno” raspravljati o tome na konstituirajućoj sjednici Upravnog vijeća.

“Pitam se samo tko je poslao odluku o imenovanju novog ravnatelja kad je u tom trenutku staro Upravno vijeće bilo raspušteno, a ono je trebalo poslati spomenutu odluku o imenovanju”, pita se Plavec.

Iz Grada kažu da nema govora o povlačenju ostavke i da je odluka o imenovanju donesena prije nego se dr. Richter povukao iz postupka kandidature. Isto tako, poručuju i da opcija o Richteru kao ravnatelju nije više realna, neslužbeno doznaje Jutarnji.

Komentari