Kontrolor verbalno i fizički nasrnuo na putnika: ‘Sad ćeš vidjeti svog Boga!’, ZET: ‘Nije bilo fizičkog kontakta’

FOTO: Ivan Klindić

Novi incident dogodio se u ZET-ovom tramvaju broj 11. Muškarac kojeg je napao kontrolor ispričao je svoju priču kako bi upozorio javnost na ljude koji rade u javnoj službi grada koju financiraju svi građani Zagreba, a zauzvrat, kaže, dobivamo fizički nasrtaj i vrijeđanje, prenosi Net.hr.

D.B. je krenuo na posao i ušao u tramvaj kojim se namjeravao voziti dvije stanice. U tramvaj broj 11 uskoro je ušao kontrolor. D.B. je rekao kako kontrolor uopće nije slijedio proceduru pa ga tako, kad nije imao kartu, nije pitao niti da mu da osobnu, već je odmah na njega nasrnuo.

“Na moju izjavu da nemam kartu prvo je izgovorio da sam se na krivu osobu namjerio, i da ću sada vidjeti svog Boga (aludirajući na lančić koji nosim oko vrata). Počeo me gurati uz rub tramvaja, stajući mi na tenisice i govoreći da sam govnar. Ja mu nisam ostao dužan, pa sam mu odbrusio da mi ima miris po alkoholu, na što je on zvao nekog preko onog svog uređaja, govoreći da sam narkoman i nadrogiran, i da treba pojačanje”, ispričao je napadnuti muškarac i dodao da je zbog takvog ponašanja kontrolora zatražio broj njegove značke, na što je kontrolor poludio.

D.B. kaže i da je bio u šoku pa se tek naknadno sjetio da se sve dogodilo u novom tramvaju, koji ima i kamere, pa je moguće vidjeti što se sve dogodilo. Incident će službeno i prijaviti ZET-u i nada se da će oni uz pomoć snimki kamera iz tramvaja moći jasno vidjeti što se dogodilo. Ističe i da se kontrolor osvrtao dok ga je gazio, pritom vjerojatno pazeći da se to ne vidi na kameri.

Kontrolor je izvadio mobitel i snimao putnika, prijetivši mu da će ga prebiti. Uz to ga je i vrijeđao pred punim tramvajem. Napadnuti putnik kaže da nije očekivao da će netko od putnika reagirati jer svi imaju svoje poslove, no ipak kaže da se osjećao jadno i nezaštićeno, posebice s obzirom na to da je sitnije građe u usporedbi s pobiješnjelim kontrolorom koji je, kaže, od njega za glavu veći i s duplo većom kilažom.

Net.hr je o ovom incidentu poslao upit ZET-u u čijem službenom odgovoru piše kako je: “Korisnik zatečen bez vozne karte te je odbio suradnju s kontrolorskim osobljem, a prema navodima kontrolora, sve se odvilo uz verbalno vrijeđanje od strane dotičnog putnika. Također, uvidom u video zapis iz vozila potvrđeno je kako fizičkog kontakta nije bilo. U svakodnevnom radu naših djelatnika iznimno je zahtjevno obavljanje zadaće provjere valjanosti karata, a kontrolori učestalo nailaze na nepremostive poteškoće”.


Komentari