KONJANICI I PJEŠACI POČASNE SATNIJE PRIDRUŽIT će se mimohodu i obilježiti Danu pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja

en.wikipedia.org
Počasna satnija Kravat pukovnije sa svojom povijesnom postrojbom prigodno će obilježiti 20. obljetnicu vojno-redarstvene operacije Oluja, Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.
Pješaci i konjanici  Kravat pukovnije sudjelovat će u vojnom mimohodu povodom dvadesete obljetnice Oluje, koji će se 4. kolovoza održati u Zagrebu, dok će u srijedu, 5. kolovoza, na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, Počasna satnija Kravat pukovnije održati izvanrednu i svečanu Smjenu straže i ophodnju Gradom Zagrebom, u čast svim hrvatskim braniteljima.
U svečanom mimohodu, 4. kolovoza, iz redova Počasne satnije Kravat pukovnije, uz ostale hrvatske vojnike i povijesne postrojbe, sudjelovat će čak 12 konjanika i 16 pješaka, na čelu sa Željkom Matejčićem Matom, zapovjednikom Počasne satnije Kravat pukovnije.
 “Počasna satnija Kravat pukovnije je, uz Sinjske alkare, jedna od najstarijih hrvatskih povijesnih postrojbi, čiji prvi pisani trag seže još u 1619. godinu. Posebna nam je čast sudjelovati u predstojećem svečanom mimohodu, uz ostale povijesne postrojbe, a poglavito sa svim djelatnim vojnicima i sa svim pripadnicima braniteljskih udruga koji su sudjelovali u vojno-redarstvenoj operaciji Oluja. Vjerujem da će nam se 4. kolovoza duž cijelog poteza kojim će proći mimohod pridružiti brojni građani Grada Zagreba koje još jednom pozivam da budu s nama u što većem broju, u doista  svečanoj prigodi proslave 20. obljetnice veličanstvene Oluje”, naglasio je ususret održavanju svečanog mimohoda Željko Matejčić, umirovljeni  časnik Hrvatske vojske i zapovjednik Počasne satnije Kravat pukovnije.

Komentari

loading...