Konfliktni Marićev brat: Bandić ga otpustio iz Čistoće, a sada ga zapošljava u ZET-u, kao pomoćnika direktora!?

Igor Kralj/PIXSELL

Ministar Goran Marić istaknuo je kako njegov brat “ne treba brata da ga vodi kroz profesionalnu karijeru” te da je njegov životopis “besprijekoran”.

Nakon što je podnio ostavku na mjesto člana uprave HŽ–ove tvrtke brat ministra Gorana Marića, Svetimir Marić nije dugo tražio posao. Naime, Svetimir Marić će biti zaposlen u Zagrebačkom holdingu, podružnica Zagrebački električni tramvaj (ZET). Kako 24 sata neslužbeno doznaju bit će pomoćnik direktora na mjestu na kojem plaća nije ispod 11.000 kuna.

“Zbog uvida u sve refleksije u javnosti, kojima je stvorena atmosfera medijskog linča zbog navodnog sukoba funkcije moga brata Gorana, ministra u Vladi RH, i mog imenovanja, povlačim svoj pristanak na obnašanje dužnosti člana Uprave Tehnički servisi željezničkih vozila d.o.o. “– pisalo je u priopćenju koje je Svetimir Marić poslao javnosti.

Ministar Goran Marić odlučno je istupio i rekao kako njegov brat “ne treba brata da ga vodi kroz profesionalnu karijeru” te da je njegov životopis “besprijekoran”.


Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i sam je dao nagovijestiti kako bi Svetimir Marić mogao dobiti posao unutar Holdinga.

“Jednom u Hrvatskoj netko mora podvući crtu i reći dosta. Mislim da je ovoj Hrvatskoj dosta ludila i da trebamo afirmirati struku i ljude koji znaju svoj posao”, kazao je Bandić i predsjednici uprave Holdinga sugerirao da obavi razgovor s Marićem.

Podsjetimo, Svetimir Marić bio je zaposlen u Čistoći od 1999. – 2000. godine, gdje je radio na mjestu člana Uprave. O tome je u javnosti već bilo riječi. No, ono što javnost ne zna a što dnevno.hr ekskluzivno otkriva jeste to da se Svetimir tada potukao s drugim članom Uprave Brankom Pintarićem u njegovoj kancelariji.

Dobio je otkaz s ponudom novog ugovora, i premješten je u drugu radnu organizaciju ZGOS, na manje složene poslove i manju plaću. Istovremeno je izgradio kuću. Stoga nije ni čudno što je ministar Goran Marić, po izbivanju afera s bratom Svetimirom odlučno odgovorio SDP-ovcu Bauku da se u korizmi ne bi odrekao ničega pa ni svoga brata…

Komentari