KONFERENCIJA ZA NOVINARE: Živi zid predstavio političke planove za ‘samostalni Grad Sesvete’

Živi zid ne miruje. U utorak 14. 2. 2017. čelnici stranke predstavili su svoj politički program za Grad Sesvete na sazvanoj konferenciji za novinare.

“Sesvete su sustavno eksploatirane”

Službeno okupljanje u Sesvetama otvorio je Ivan Vilibor Sinčić, predsjednik stranke Živi zid. U svom je govoru, žestok kao i uvijek, istaknuo kako je napravljena ekonomska analiza odnosa Sesveta i Zagreba u kojoj je ustanovljeno da su Sesvete “sustavno eksploatirane od gradskih vlasti”. Posebno je naglasio kako volja građana mora biti iznad političke samovolje, te izrazio punu podršku stranke stanovnicima Sesveta na putu do samostalnosti.

Glavni tajnik stranke, Tihomir Lukanić, koji je i sam iz Sesveta, govorio je o povijesnoj prilici za ostvarenje višedesetljetne težnje za administrativnom samostalnošću ovoga dijela grada, kao i za
proglašenjem Grada Sesvete.

“Sesvete su, statistički, dio Zagreba sa prosječno najmlađim stanovništvom, imaju najveću stopu nataliteta, najrazvijenije poduzetništvo, predivnu Kašinu i Sesvetsko prigorje na istočnim obroncima Medvednice, a opet toliko zapostavljeno, zapušteno, zanemareno. Došlo je vrijeme da se Sesvete počnu razvijati“, istaknuo je tajnik Lukanić.


Planovi za proglašenje “samostalnog Grada Sesvete”

Iz stranke Živi zid ističu da kako je ekonomska analiza pokazala da Sesvete i sesvetski stanovnici i poduzetnici svake godine uplate u proračun grada Zagreba više od 700 milijuna kuna, a iz proračuna Grada direktno im se vraća oko 50 milijuna, dok im se kroz prijevoz, školstvo i ostalo indirektno vraća još 300 milijuna kuna, to jest samo polovica od njihovog ukupnog doprinosa.

Živi zid ovom je prilikom stanovnicima Sesveta, relevantnim udrugama, sesvetskim obrtnicima i poduzetnicima, kao i svim pojedincima uputio poziv da im se priključe u cilju proglašenja samostalnog Grada Sesvete.

>>> POPUT NJUJORŠKOG CENTRAL PARKA: Sesvete postaju grad sa 90.000 stanovnika, javnim sadržajima i pješačkom zonom

Komentari