KONAČNO ODGOVOR! Gradonačelnik objasnio kamo odlazi novac od prodaje plavih ZG vrećica

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Gradonačelnik Tomislav Tomašević objasnio je u četvrtak navečer u Dnevniku HTV-a na što odlazi sav prihod od prodaje plavih ZG vrećica koje Zagrepčani koriste za odlaganje miješanog otpada.

Naime, objasnio je se prihod od prodaje plavih ZG vrećica troši na nabavu novih kamiona, plaće radnika i sve druge komunalne investicije vezano uz sustav gospodarenja otpadom. Podsjetio je da je Čistoća svake godine bila u minusu od 200 milijuna kuna, a da je sada minus umanjen jer se više ne radi s privatnim oporabiteljima i u tom je segmentu ušteđeno 60 milijuna kuna.

Odvoz će biti sve bolji

Kada je riječ o odvozu otpada i novom modelu koji je na snazi od 1. listopada, kaže da će stanje biti sve bolje, a osvrnuo se i na poništavanje natječaja za podzemne spremnike.

Rekao je da to ne smatra neuspjehom jer je ključno da sve bude po zakonu.

”Ponuda nije odgovarala specifikacijama natječaja i tu nema nikakve druge opcije nego da se natječaj poništi. Stanje s odvozom otpada bit će sve bolje, krenuo je odvoz plastike i papira jednom tjedno za višestambene zgrade”, naglasio je.

Komentirao i prosvjed radnika Čistoće

Govoreći o Čistoći, komentirao je prosvjed djelatnika te tvrtke koji su izašli na ulice nezadovoljni plaćama i uvjetima u kojima rade. Tomašević kaže da ne zna zašto taj prosvjed bio potreban.

”Prije tri tjedna došla je inicijativa sindikata. Uprava je imala pet sastanaka u vezi povećanja materijalnih prava radnika. Pregovori su išli dobro i ne znam zašto je bio potreban prosvjed radnika dan prije sjednice Skupštine. Uprava pregovara uz našu suglasnost, smatramo da treba podići materijalna prava. Većina sindikata nije sudjelovala u prosvjedu jer smatraju da pregovori idu u dobrom smjeru”, otkrio je graodnačelnik.

Komentari