KONAČNO NEKA DOBRA VIJEST O OBNOVI! Korlaet obišao oštećenu zagrebačku školu, evo kada će biti gotovi radovi

Zamjenik zagrebačkog gradonačelnika Luka Korlaet, u petak je obišao osnovnu školu Miroslava Krleže, koja je trenutno u radovima i obnavlja se nakon potresa. Korlaet je došao u pratnji predstavnika izvođača radova te se sastao s djelatnicima Ureda za obrazovanje i nadzornim inženjerom radova.

“Radovi napreduju prema zadanom hodogramu, trenutno se izvode završni radovi i škola će biti spremna za prijem učenika u sljedećem polugodištu“, stoji u Instagram objavi koju je Grad Zagreb objavio jučer.

View this post on Instagram

 

A post shared by Grad Zagreb (@gradzagrebzg)

Prvotna najava bila je za početak školske godine

Kako je Zagreb.info ranije pisao, rokovi za obnovu OŠ Miroslava Krleže, inače jedne od 13 oštećenih škola u potresu i najstarije zagrebačke škole, prvotno su obećavali kako će djeca moći u njoj učiti već na početku školske godine u rujnu. To se, međutim, nije dogodilo, a k tome je i građevinski otpad zatrpao stoljetne platane koje se tamo nalaze.

Podsjetimo, od petka kada je Korlaet posjetio gradilište, GLAS-ova zastupnica u Saboru, Anka Mrak Taritaš, u ponedjeljak je održala novinarsku konferenciju na kojoj je kritizirala obnovu, točnije, tvrdila kako ona uopće ne postoji.

„A prije 20 mjeseci je bio potres u Zagrebu i kroz to vrijeme smo čuli da će obnova biti duga, komplicirana, sustavna, da će biti konstruktivna i da se vodi računa o ljudima koje je zadesio i pitom se tri puta mijenjao zakon”, rekla je Mrak Taritaš.

Također, iz stranke Rada i solidarnosti, bivšeg gradonačelnika Milana Bandića, u nedjelju su stigle kritike na odnos Grada prema učiteljima. Prema informacijama koje su se pojavile, učiteljima pet zagrebačkih škola koji su u pratnji učenika koji se autobusima prevoze u druge školu na nastavu, navodno neće biti isplaćena naknada.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Komentari