KONAČNO! Iz Holdinga javljaju da su sva reciklažna dvorišta spremna za prihvat glomaznog otpada

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Iz Zagrebačkog holdinga stižu dobre vijesti. Naime, sva reciklažna dvorišta su spremna za prihvat svih vrsta glomaznog otpada.

“Sva reciklažna dvorišta na području grada Zagreba spremna su za prihvat svih vrsta glomaznog otpada, uključujući i određene vrste otpada kao što su: tapecirani namještaj i ojastučene garniture (madraci, fotelje i naslonjači), podne obloge (linoleum, tepisi, krzno) i slično.

Podsjećamo, u reciklažna dvorišta građani mogu donijeti glomazni otpad uz predočenje osobne iskaznice, šifre obveznika i objekta (podaci se nalaze na jedinstvenoj uplatnici Zagrebačkog holdinga, s koje korisnici mogu i predočiti 1D barkod koji sadrži potrebne podatke).

Radno vrijeme svih reciklažnih i mobilnih reciklažnih dvorišta je od ponedjeljka do subote, od 6.30 do 20 sati, a RD Klara, RD Sesvete Jelkovec, RD Špansko, MRD Gornja Dubrava, MRD Gornji grad – Medveščak rade i nedjeljom od 8 do 14 sati”, priopćili su iz Holdinga.

Podsjetimo, u medijima su se uoči Božića pojavile fotografije nakupljenog glomaznog otpada na ulicama, a glavni problem je što ga građani nisu mogli odložiti u reciklažna dvorišta jer su većina bila krcata. No, čini se da je gradonačelnik Tomislav Tomašević dobro zasukao rukave, pa je na redovitoj konferenciji u utorak potvrdio da je u tijeku normalizacija odvoza glomaznog otpada i pražnjenje reciklažnih dvorišta. Otkrio je i da su ovoga tjedna izdane sve potrebne dozvole za korištenje sabirno-oporabnog centra Jakuševec za glomazni otpad.

“Radi se o objektu koji je prije izgrađen, ali se nije koristio čak 15 godina. Sada je konačno stavljen u funkciju”, istaknuo je Tomašević.

Komentari