KOMUNIKACIJSKA STRUČNJAKINJA: ‘Bandić je zaposlio vojsku ljudi, oni na dan izbora moraju sačuvati poslove’

Goran Stanzl/PIXSELL

Osvrnula se i na činjenicu da velike stranke još uvijek nemaju kandidata za Zagreb.

Komunikacijska stručnjakinja Ankica Mamić gostovala je u Novom danu na N1 televiziji. MamiĆ je komentirala odnose snaga uoči lokalnih izbora. Osvrnula se na činjenicu da velike stranke još uvijek nemaju kandidata za Zagreb, a Milanu Bandiću se daje najviše šansi.

“Zagreb je politički zapušten i to čitav niz godina i to od dvije najveće stranke. HDZ se prema Zagrebu odnosio puno lošije, kako su vladali na nacionalnoj razini, oni su Zagreb prepustili Bandiću. Bandić je to dobro odradio. Prije prošlih izbora bio je potpuno marginaliziran i izgledalo je kao da će izgubiti izbore i svi su mislili da će on nestati s političke scene, a on je kao Feniks ponovno oživio na činjenici da nije bilo adekvatnog protukandidata. Kuloari šapuću da je HDZ postigao dogovor s Bandićem da će ići s predsjednikom gradske organizacije, za kojega se zna da mu rejting nije prešao 10 posto. Ako izađu s njim, zapravo kazuju da su spremni izgubiti vlast u Zagrebu u korist Bandića. Što se tiče SDP-a, kako je Bernardić trenutno pod paljbom unutarstranačke opozicije, oni pokušavaju njega gurati kao kandidata za Zagreb, iako je razvidno da on te izbore ne može dobiti. To opet znači puštati vodu na Bandićev mlin, a Bernardiću ne bi bilo ni razumno da ide na izbore koje će sigurno izgubiti, to bi mu sigurno našetitilo.”, prokomentirala je Mamić.

Bandić ide po još jedan mandat

Dotaknula se i Mrak – Taritaš ali i nezavisne Sandre Švaljek. Prema njezinom mišljenju, Bandić je zadao jak udarac i jednoj i drugoj protukandidatkinji. Dodala je kako sve ukazuje na činjenicu da Bandić ide po još jedan mandat.

“Anka Mrak Taritaš je HNS-ova kandidatkinja, iako ona govori da je neovisna. Ovo nisu izbori između jakih ličnosti, kako ona govori. Ona je HNS-ova kandidatkinja. Treba konstatirati da je ona stranački kandidat i da nije neovisna. Sandra Švaljek se isto predstavlja kao nezavisna kandidatkinja. Nju podupire Darinko Kosor i HSLS, a koliki je njihov utjecaj na političkom tržištu – vidimo. Bandić je lijepo smjestio svojim suparnicama, rekao je da je Mrak Taritaš bila odlična pročelnica, a Švaljek odlična zamjenica dok je on vodio tim. To ne čini dobro nijednoj od njih dvije, a pokazuje da Bandić ide po još jedan mandat.”, objasnila je Ankica Mamić.

Unatoč Pernarovoj popularnosti na društvenim merežama, komunikacijska stručnjakinja kaže kako on neće biti bitan faktor na lokalnim izborima. Svojom kandidaturom pomogao je samo Milanu Bandiću.

“Bandiću odgovara što više kandidata, HDZ i SDP će sigurno istaknuti svoje kandidate, jer moraju. To sve odgovara Bandiću. Njegovi birači su konzistentni u izlasku, a on i upravlja gradom, ima vojsku ljudi koju je zaposlio i naravno da je za njih dan izbora zapravo dan kad oni čuvaju svoj posao.”, naglasila je.

Bandiću su afere naškodile, no Mamić tvrdi kako je najveći problem Zagreba činjenica da se još uvijek nije isprofilirao nijedan drugi kandidat. S jedne strane, HDZ ga prešutno podupire, a Mrak – Taritaš ne vidi kao pobjednicu, posebice ako se uzme u obzir rat s SDP – om.

“Mislim da u drugom krugu Bandića ne može pobijediti nitko od ovih kandidata. Anka Mrak Taritaš i SDP su u nekom ratu, tome svjedočimo u ovih nekoliko mjeseci, to im sigurno ne čini dobro, jer se ne stvara pozitivan spin i koalicija. To SDP-ove birače, bez obzira što će stranka dati potporu, neće mobilizirati.”, objašnjava Mamić.

 


Komentari