KOMUNALNI PROBLEMI SESVETA! Zastupnici i građani traže odgovore: Gdje je zapelo s proširenjem Branimirove? Što je s parkingom u Brestju?

Sesvete (foto: Wikimedia Commons)

Tek što je prošla sjednica Gradske skupštine, na gradonačelnikov stol dolaze verificirana pitanja gradskih zastupnika za novu sjednicu. Tako će Trpimir Goluža iz Kluba Mosta gradonačelniku postaviti pitanje o komunalnim problemima Sesveta.

Foto: Suzana F/ Wikimedia Commons

Već je poznato kako su se Mostovi zastupnici bunili zbog smanjenja proračuna za tu veliku četvrt na istoku grada kada je smanjen za 13 milijuna kuna, s 36 na 23 milijuna kuna. Problemi su, ističu u Mostu, veliki. Naime, dio proračuna koji je smanjen trebao se iskoristiti za asfaltiranje cesta, ali i za rješavanje pitanja asfalitranja u Brestju.

Kritične prometne točke

Upravo su cestovna pitanja kritična točka za gradsku četvrt Sesveta, pa je tako ‘zapelo’ i na prilagođavanju i uređenju Branimirove ulice odnosno istočnog ulaza u grad. Još prošle godine predsjednik Skupštine Joško Klisović, obilazeći tu gradsku četvrt, najavio je radove kako bi se riješila prometna zagušenost.

Foto: Google Maps

“Sesvete su sada podijeljene na dva dijela koja međusobno ne mogu dovoljno dobro komunicirati, a željeznički su prijelazi toliko zagušeni da ljudi gube sate čekajući da prijeđu prugu”, upozorio je Klisović.

No, niti tamo nije bilo puno sreće. Naime, kako je gradonačelnik na jednoj od sjednica istaknuo, sve je isplanirano, ali su dva problema.

“Prvi je javna nabava koja je završila tako da je prva firma odustala zbog povećanja cijena, a sada je u tijeku nova nabava. Glavni problem su imovinsko pravni odnosi”, rekao je Tomašević.

Otpad je uvijek aktualan

Izuzev toga, još jedna komunalna sramota stoji u središtu Sesveta, a to je propala tvornica Sljeme, u kojoj će se nakon prometnih stupića i opreme Holdinga skladištiti predmeti iz atomskih skloništa i gradskih stanova koji nisu u upotrebi.

Foto: Borko Samec (Sesvete danas)

Jedan dio zemljišta oko tvornice Sljeme uređen je kao terapijski vrt, dok ostatak, po novome služi gradu za skladištenje, ali i nesavjesnim građanima za navlačenje raznog otpada.

Komentari