KOMENTAR: Nitko ne dela kao Bandić: Kad njegova vladavina utihne po čemu ćemo ga pamtiti?

Ivan Klindić

Stanovnici Španskog već deset godina čekaju na obećani bazen, a prvi koraci tek su sada napravljeni. Stanovnici Vrapča već puno desetljeće čekaju na uređenje tržnice u Vrapču, a izrada projektne dokumentacije tek je zatražena.

Postoje i oni dijelovi grada koji još uvijek čekaju da se poduzmu prvi koraci ka rješavanju problema s kojima se  nose već godinama, poput nedostatka osnovne infrastrukture ili poplava pri svakoj kiši.

S poplavama su muku mučili građani iz zapadnog dijela grada pa je gradonačelnik odlučio doskočiti ovoj pojavi  izgradnjom oborinske odvodnje na Trgu ivana Kukuljevića u Španskom. Netom nakon što su radovi dovršeni palo je i nešto kiše te je Kukuljevićev trg opet zaplivao. S trgom je u vodu pala izgradnja oborinske odvodnje u koji je utrošeno 867.762,50 kn, odnosno projekt koji je izradila tvrtka Pretiosus usluge d.o.o.

A da ne biste rekli da gradonačelnik baš nikaj ne dela, vrijedi podsjetiti i na slavni ugovor s HNS – om za izgradnju nogometnog kampa. Nitko nije bio ponosniji od Milana Bandića prilikom potpisivanja ugovora. raspredale su se priče o ovom projektu, a rad i trud Grada Zagreba kovao se u zvijezde.

Doduše, HNS je odustao od nogometnog kampa nakon što je u javnost isplivao sumnjivi aneks ugovora, no barem je projekt izrađen, a Svetice sravnjene sa zemljom. I to je netko morao platiti, naravno – sami Zagrepčani. Ipak je projekt bio od društvenog interesa.

Na sreću, gradonačelnika nije pokolebalo propadanje ovog projekta. Negdje između pregovaranja s oporbenim zastupnicima koji bi mu mogli dobro doći po pitanju većine u Skupštini i obilaska Interlibera na kojem je shvatio da bi najam gradskog prostora za knjige mogao biti 1 kunu po četvornom metru, Milan Bandić je našao vremena i za gorući gradski problem – sanaciju poklopaca koji klapaju.

“Čovjeku kojemu to klapa u tri ujutro… znate koga se on sjeti? Majke moje, a ne vas. Neće se valjda vas sjetiti. Vi ste bitni pa će se vas sjetiti. Ja sam odgovoran i za golubove, kad krepaju na Trgu”, odgovorio je Bandić novinarima na pitanje je li to najveći problem u gradu.

I poklopci utihnuše. A kada utihne i Bandićeva vladavina po čemu će ga Zagreb pamtiti?


Komentari