(KOMENTAR) Cvilite zbog naplate parkiranja i ZET – ovih karata: Pa tko je birao Bandića?!

FOTO: Facebook/ Di su pare

Očekivano, rulja se digla na noge, društvene mreže gore pod navalom internet revolucije, a kritike na Bandićev račun pršte sa svih strana.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić planira uvesti naplatu parkiranja na području cijelog grada Zagreba, dok će se, prema svemu sudeći, ukinuti polusatne karte za ZET.

Očekivano, rulja se digla na noge, društvene mreže gore pod navalom internet revolucije, a kritike na Bandićev račun pršte sa svih strana.

S druge strane, Zagreb već više od destljeća more isti problemi – u prometnu infrstrukturu ne ulaže se ni lipe, isti dijelovi grada već godinama se pretvaraju u bazene nakon svake veće kiše,  u pojedinim naseljima, stanovnici Lučkog u 21. stoljeću nemaju niti pitku vodu i kanalizaciju, o čemu pišu gradonačelniku već 15 godina.

U naselju Jarek također još uvijek nije riješena osnovna komunalna infrastruktura. Pola naselja nema vodu, dok druga polovica nema kanalizaciju. Stanovnici Soblinca već puno desetljeće gradonačelnika mole za izgradnju nogostupa na Prepuštovečkoj cesti kojom osnovnoškolci hodaju do škole. Bandić je prije 5 godina ovaj problem obećao riješiti, no do dana današnjeg ništa nije napravljeno.

Treba li podsjećati da je Zagreb grad smeća, Jakuševec još uvijek nije saniran, a u gradonačelnikovim papirima i predizbornim obećanjima može se pronaći čitav niz projekata koji se prebacuju iz godine u godinu, iz mandata u manadat. Čitav niz afera i optužnica ne vrijedi niti spominjati, s obzirom da je hrvatsko pamćenje kratkog vijeka.

Unatoč svemu što smo ovdje naveli, Milan Bandić Zagrebom “žari i pali” već 16 godina.

Uoči lokalnih izbora 2017. kritizirao se gotovo svaki Bandićev potez, Zagrepčani su vodili žestoke bitke s dugovječnim gradonačelnikom te su postojale naznake da bi moglo doći do konačnog pada Milana Bandića.

No, kada je trebalo i pokazati svoj stav prema Bandićevoj “tiraniji”, kako je oni sami nazivaju, Zagrepčani su još jednom pokazali svoju letargiju i političku glupost. Više od 70% građana na dan izbora je ostalo doma i tako su prešutno blagoslovili Bandićevu vladavinu Zagrebom. A onaj drugi dio još jedanput je zaokružio Milana Bandića.

A što da vam se kaže? Možete cmizdriti i buniti se zbog njegovih pogubnih poteza kako za Zagreb tako i za njegove građane, no dobili ste ono što ste birali, a k tome i zaslužili.

Polusatne karte ionako ste dobili kao kost u predizbornoj kampanji, a za naplatu parkiranja ne brinite. Pričekajte iduće lokalne izbore, iskusni gradonačelnik ove naplate će ukinuti, a vi ga opet zaokružite.

 


Komentari