KOMEMORACIJA ZA ŽRTVE PARIŠKOG TERORA: Evo gdje i kada možete iskazati solidarnost

Vesna Blašković / Facebook

Građane je na komemoraciju pozvao i gradonačelnik Bandić koji naglašava kako sada treba pokazati duh i snagu europskog Zagreba.

Prošlo je gotovo dva tjedna od crne večeri u Parizu u kojoj je stradalo 129 nedužnih ljudi, a ranjeno ih je preko 350. Europa je nakon te kobne noći pokazala veliku solidarnost i zajedništvo, a ni Zagrepčani nisu iznimka. Svijet su već obišle slike zagrebačkih fontana s likom francuske zastave, polagali su se i vijenci i svijeće pred ambasadom, a društvenim mreže preplavile su poruke mira.

Kako bi se tragičan događaj propisno obilježio, Zagrepčani će moći odati počast, pijetet i solidarnost građanima Pariza u petak 27. studenoga u 17 sati na Trgu bana Jelačića.

Građane je na komemoraciju pozvao i gradonačelnik Bandić koji naglašava kako sada treba pokazati duh i snagu europskog Zagreba.

“Svjedoci smo nedavnih tragičnih događaja u Parizu, gradu koji voli život, ljude i slobodu, te pruža svim stanovnicima ono najbolje od sebe. U Gradu svjetlosti, simbolu demokracije i tolerancije, u samo nekoliko trenutaka pokušala se narušiti i ugroziti sloboda i pravo na život. Grad Zagreb želi odati počast svojim europskim prijateljima, žrtvama okrutnog terorističkog napada i pokazati suosjećanje i zajedništvo u trenucima nevolje. Pozivam Vas stoga na komemoraciju za sve pariške žrtve na Trg bana Josipa Jelačića, u petak, 27. studenog u 17.00 sati. Odajmo im počast zajedno, slaveći život združeni u nevolji! Pokažimo duh i snagu europskog Zagreba”, poručio je u službenom obraćanju Milan Bandić.

>>> BRUTALNO ISKRENO PISMO JEDNE ZAGREPČANKE ‘Francuzi će zauvijek plakati za Parizom… A mi za Vukovarom?’

>>> PRVA ZAGREBAČKA PORUKA MIRA! Kako je Ljubav u Parizu dobila svoju prvu bitku

>>> Počast žrtvama iz Pariza , Hrvatska obilježava DAN ŽALOSTI

>>> MILKOV ŽIVOT TRAGIČNO PREKINUT U PARIZU Evo čime se bavio Hrvat s belgijskom adresom (FOTO)


Komentari