Kolnici su mokri, tramvajski i autobusni promet redovit

Foto: Wikimedia Commons

Za sve skupine vozila u potpunosti su otvorene autoceste: A1 Zagreb-Split-Ploče (od 06,37 sati) i A6 Rijeka-Zagreb.

Sljemenska cesta je otvorena za sav promet.

Zimski su uvjeti (zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok je za ostala vozila obavezna zimska oprema) na pojedinim državnim, županijskim i lokalnim cestama u Lici, Gorskom kotaru i središnjoj Hrvatskoj, uključujući državnu cestu DC1 na dionici Pavučnjak-Karlovac-Udbina-Gračac i staru cestu kroz Gorski kotar između Karlovca i Rijeke (DC3).

Slab snijeg pada u Lici. Magla mjestimice smanjuje vidljivost na cestama u Gorskom kotaru, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Magla smanjuje vidljivost duž cijele autoceste A6 Rijeka-Zagreb. Zbog niskih temperatura moguća je poledica. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez propisne zimske opreme.
Zbog vjetra, na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).

Kolnici su mokri na cijelom zagrebačkom području. Tramvajski i autobusni promet redovit je na svim linijama. Primjenjuje se nedjeljni red vožnje.


Komentari