KOLINDA I SUSJEDI OBNAVLJAJU FASADU SVOJE ZGRADE I RUPU U BLIZINI: ‘Da nam predsjednica ne upadne u nju’

FOTO: Davor Visnjic/PIXSELL

Predsjednica se u svoj stan u Bauerovoj preselila prije dvije godine iz Bruxellesa.

Koliko “kvadrata” ima taj manji stan, susjedi nisu htjeli otkrivati jer Kitarovića ionako nema često kod kuće pa se niti ne druže puno. Oronula fasada s mjestimice otkinutom žbukom bi trebala postati slika i prilika nedavno obnovljene susjedne zgrade. Odabrali su sivu boju, no ne pretamno jer je tako izgleda nekoć.

Nije vam se to desetljećima obnavljalo pa smo odlučili da je krajnje vrijeme. A i vidite sami kako lijepo izgleda ova zgrada u Zvonimirovoj, takva će biti i naša. Ne pedeset nijansi sive, ali barem dvije. Nije jeftino, zato moramo paziti na sve. Radovi će trajati otprilike tri mjeseca kad jednom počnu, a nakon svih inspekcija, službeno će početi sredinom ovog mjeseca” otkrili su stanari, veseli što će se obnova napokon realizirati. U ponedjeljak im dolaze prvi radnici, koji će pregledati i servisirati sve klima-uređaje i točno reći koji smiju ostati na pročelju zgrade, a koji se moraju maknuti da iz njih ne bi iscurila voda po novoj fasadi. Novu fasadu platit će iz pričuve. Uložit će i u nove rolete, postaviti i reklamu da vrate dio novca kroz godine, a popravljat će i unutar zgrade.

“Ima jedna rupa pokraj šupe, to moramo popraviti, znate, da nam predsjednica ne upadne“, našalili su se stanari koje do sredine studenog očekuju opsežni radovi. Poslije će njihova zgrada, kažu, moći parirati onima u susjedstvu. Primjerice, zgradi Vladimira Šeksa, Andrije Hebranga ili Željke Markić, koji također žive u Bauerovoj, inače i jednoj od prvih zagrebačkih prometnica, kojom su kola prolazila još u srednjem vijeku.

FOTO: Davor Visnjic/PIXSELL
FOTO: Davor Visnjic/PIXSELL

Iskustva susjeda drugih političara

Za Milana Bandića susjedi u Bužanovoj kažu da je ljubazan i pristupačan, a već u rano jutro ide u šetnju sa svojim Rudijem. Nadodaju da uvijek pozdravi i rado s njima porazgovara, posebno ako netko ide s djetetom ili psom. Spomenuli su da je znao otići na trčanje, no to u zadnje vrijeme preskače. S njim jedino nije zabavno, kažu, kada ga “ganja policija” jer brdo novinara i fotoreportera zauzmu sva parkirališta. Susjeda nadodaje da ‘gospon Bandić’ subotom ujutro doma dođe s cvijećem, a uvjerena je da ga sigurno nosi s placa svojoj ženi Vesni.

I za Tihomira Oreškovića u Teslinoj susjedi su rekli da je dobar i pristojan, a često iz zgrade izlazi u pratnji cijele obitelji, a pritom uzmu više stvari.

Zoran Milanović također živi u većoj zgradi, točnije u Krajiškoj. Za njega je pak susjeda rekla da joj je drag otkad je pomogao odnijeti smeće i njezini se dojmovi temelje na tome. Također, drago joj je što se na Dan neovisnosti sa zgrade vijori hrvatska zastava, a uvjerena je da je u pitanju Milanovićeva ideja. Puna je hvale i za njegovu ženu Sanju.

Slično je i u zgradi u Vinogradima gdje živi Andrej Plenković, susjedi kažu da su jako simpatični i da postoje vole njegovu ženu Anu.

Eto. Iako često ‘zabrljaju’ kao političari, barem su dobri i ugodni susjedi.


Komentari