KOLIKO KOŠTA ADVENTSKA ŠETNJA GRADOM? Probali smo kobasice i vino, jeli fritule i kupili šibe

Posjetili smo više štandova i provjerili što se sve nudi u samom srcu Zagreba. 

Prekrasno okićen Zagreb jednostavno mami da se njime prošećete, a onda tek ne možete odoljeti mirisu kobasica, kuhanog vina i fritula. Zagrepčani obilaze štandove od ranog jutra, a mi smo provjerili koliko košta prosječna šetnja gradom.

Kobasice

Nezaobilazan dio svake šetnje, što zbog hladnoće, što zbog mirisa koji se širi gradom, kobasice su u pecivu. Prodaju se skoro na svakom koraku, a cijene su otprilike jednake. Najpopularnije, debrecinke i kranjske kobasice, prodaju se po cijeni od 15 kuna. Ima tu i ostalih vrsta kobasica.

Tako na samom Trgu bana Jelačića možete za 18 kuna probati kranjsku sa sirom, češnjovku ili domaću kobasicu, a kod Fakina na uglu Gajeve i Bogovićeve za 20 kuna prodaje se i prigodna, blagdanska kobasica.

Prodavač kobasica
Prodavač
Kobasice na Trgu bana Jelačića
Kobasice

Kuhano vino

Kako ne biste ostali suhoga grla, uz kobasice nezaobilazno ide i kuhano vino. Najjeftinije, ono od 10 kuna pronašli smo u Bogovićevoj ulici, na štandu pokraj skulpture Sunca, a najskuplje je crveno kuhano vino na Jelačićevom trgu i košta 15 kuna. 

Kuhano vino
Kuhano vino

 

Kućica s kobasicama i vinom
Štand s kobasicama i kuhanim vinom

Fritule

Cijene fritula u neposrednoj blizini Jelačić placa svugdje su 15 kuna po čašici. Prodaju se u zasebnim štandovima, a tete prodavačice peku ih stalno kako bi bile svježe i tople.

fritule
Fritule

Šibe

Iako sigurno nemamo nikoga tko ih je zaslužio, šibe su simbol blagdana Svetoga Nikole. Na Trgu bana Jelačića, kod tete Božice, mogu se kupiti po cijeni između 5 i 15 kuna. One najjednostavnije, obojene u zlatnu boju, koštaju 5, dok ostale šibe ukrašene figuricama svetog Nikole koštaju i do 15 kuna. Slične cijene su i kod drugih prodavačica.

Ukrašene šibe
Ukrašene šibe

Tako ćete za ugodnu i opuštenu šetnju samim centrom grada izdvojiti za kobasicu, vino, fritule i šibu oko 50 kuna po osobi. Jeftino ili skupo, procijenite sami.

 

 

Komentari