Koji show: ‘Inicijativa demokratskih snaga Hrvatske’ organizira prosvjed zbog imena Trga maršala Tita

Kulturnjaci 2016

Ako ste se na tren osjetili kao da ste u nekoj lošoj komediji, prisjetite se samo da živimo u Hrvatskoj.

Ako se netko na trenutak ponadao da je Zagreb napokon bespotrebne ideološke rasprave ostavio iza sebe i da ćemo se početi baviti gorućim problemima kojih u metropoli ne nedostaje – prevario se.

Naime, Trg maršala Tita, sudeći po zagrebačkim tzv.antifašistima, najbitnija je tema koju Zagreb trenutno ima, stoga se najavljuje još jedan prosvjed zbog promjene imena trga.

Prosvjed pod nazivom “Moj izbor je antifašizam” održat će se 28. kolovoza od 19 sati na Trgu žrtava fašizma, a događaj je u organizaciji Inicijative demokratskih snaga Hrvatske.

Screenshot
Screenshot

Da, dobro ste pročitali. Osobe koje su okupljene u Inicijativu koja se naziva demokratskom, kreću u prosvjed zbog promjene imena Trga maršala Tita, totalitarističkog vladara.

Ako ste se na tren osjetili kao da ste u nekoj lošoj komediji, prisjetite se samo da živimo u Hrvatskoj, zemlji paradoksa. U Hrvatskoj u kojoj Uprava Dinama poziva institucije da počnu raditi svoj posao. U Hrvatskoj, u zemlji u kojoj se braća Mamić srame društva u kojem žive.

U istoj onoj Hrvatskoj u kojoj jedan gradonačelnik glavnog grada ima više gradskih ureda, nego Vlada ministarstva (kojih je previše!). U zemlji koja ima viši PDV  od većine europskih zemalja , dok joj je BDP pri samom dnu ljestvice ostalih zemalja EU. Uz sve ove paradokse, samoprozvani demokrati koji smatraju da totalitaristički vođa treba imati svoj trg, doista ne bi trebali iznenađivati.

 

 

 


Komentari