KOJA IRONIJA Izložba o Vukovaru u NSK zatvorena je na Dan sjećanja jer je praznik

Foto: Wikipedia

Povodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, u Nacionalnoj sveučilišnoj knjižnici u srijedu je otvorena prigodna izložba “Žrtva Vukovara 1991. godine u suvremenoj umjetnosti”.  No, danas na veliku 30. obljetnicu, zainteresirani građani ne mogu posjetiti izložbu jer je knjižnica zatvorena zbog praznika. Iako je tak praznik upravo tema izložbe.

Podsjetimo, izložba je svečano otvorena u prisustvu premijera Andreja Plenkovića i njegovih ministara, izaslanice zagrebačkog gradonačelnika Marte Kiš, dekana likovne akademije Tomislava Buntaka te glavne ravnateljice Nacionalne i sveučilišne knjižnice Ivanke Stričević. Izložbu potpisuje ministarstvo branitelja i NSK.

Na pitanje zašto je NSK danas zatvoren, iako je “udarni” dan za posjet, ravnateljica je odbila komentira situaciju jer je “neradni dan”, piše Jutarnji.

Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek također nije htjela komentirati činjenicu da je izložba danas zatvorena, iako je izrazila nadu da će je vidjeti brojni posjetitelji.

“Stvarno me čudi da je jučer otvorena izložba, danas nedostupna javnosti”, kratko je komentirala Kiš i dodala da je danas trebala biti “poanta izložbe”. Poručuje da bi bilo idealno da je izložba u Vukovaru, ali i da je ova lokacija odlična za Zagrepčane.

“Nisam znala da će izložba danas biti zatvorena, bilo mi je logično da će biti otvorena”, zaključila je Tomaševićeva izaslanica.

Komentari