KOCKAO U DUBRAVI PA NASTRADAO: Policajac u uniformi ulovljen ‘na aparatu’ pa udaljen iz službe

Photo: Davor Puklavec/PIXSELL, Ilustracija

Smjene policijskih službenika nekada znaju biti duge i zamorne pa je jedan zagrebački policajac odlučio “ubiti vrijeme” i nakratko se poigrati u kladionici u Dubravi. Dok se spomenuti igrao na aparatu, kolega ga je strpljivo čekao u automobilu.

“Osvojio je oko 1900 kuna”, rekao je za Dnevnik.hr muškarac koji je uhvatio policajaca uniformi s “prstima u medu” i snimio ga. Otkrio je i kako ga je njegov kolega  snima li, na što je rekao da ne i ugasio kameru.

No, iako je te večeri sreća bila naklonjena, već drugog je jutra požalio zbog ovog poteza.

Iz PU zagrebačkoj poručili su da je utvrđena teža povreda službene dužnosti te da je policajac privremeno udaljen iz službe.

“Na temelju do sada prikupljenih obavijesti i provedenim provjerama video materijala, utvrđeno je postojanje osnovane sumnje u počinjenje teže povrede službene dužnosti iz Zakona o policiji.

Danas, 17. ožujka 2021. godine, Rješenjem načelnika Policijske uprave zagrebačke gospodina Marka Rašića, policijski službenik je privremeno udaljen iz službe, te će protiv istog biti proveden disciplinski postupak na disciplinskom sudu Ministarstva unutarnjih poslova”, odgovorili su za Denvnik.hr iz policije.

Ovakvo ponašanje osudio je i Sindikat policije Hrvatske, poručivši da se policajci takvim stvarima ne bi trebali baviti u radno vrijeme.

“Radi se o tome da to nije posao policajca za vrijeme radnog vremena, s obzirom da je bio u uniformi i, kako mi to kažemo – obojanom autu”, kazao je predsjednik sindikata Dubravko Jagić, za Denvnik.hr.

“Ti ljudi ne bi trebali raditi u policiji. Ako policijski službenik, ako on sam ne poštuje zakon, ne može ga ni provoditi”, smatra Jagić.

Navodi kako će o tome radi li se o lakšoj ili težoj povredi službene dužnosti odlučivati stegovni sud.

 

 


Komentari