Klub lijevog bloka ljut na Bandića i Esih: Neuspio pokušaj konstituiranja zagrebačke Skupštine je predstava

FOTO: Zagreb je NAŠ / Facebook

Zagrebački gradski zastupnici koji će djelovati u Klubu lijevog bloka smatraju da je neuspio pokušaj konstituiranja zagrebačke Skupštine “obična predstava kako bi se pokušalo uvjeriti javnost da Esih s Bandićem pregovara i o nekim projektima”, iako je, ističu, iz predizborne kampanje vidljivo da je osim promjene imena Trga maršala Tita i podjele funkcija u gradskoj upravi ništa drugo ne zanima.

Iako je od izbora za Skupštinu proteklo više od mjesec dana Bandić, Esih i HDZ nisu se još finalno dogovorili o formiranju većine u Skupštini, a jasno da će se to prije ili kasnije dogoditi, posebice nakon što je Bandić kapitulirao pred ekstremnom desnicom Esih-Hasanbegović ustupajući im promjenu imena Trga maršala Tita, stoji u njihovu priopćenju.

“(Milan) Bandić je ovime napravio vrlo opasan ustupak ekstremnoj desnici u Skupštini čiji zastupnici tvrde da je antifašizam floskula. Ti isti zastupnici u Skupštini su prije nekoliko dana zahtijevali da se ukine Dan antifašističke borbe čime jasno iskazuju motiv za promjenu imena trga jer je to ime ostalo jedini simbol antifašističke borbe u Zagrebu”, ističu.

Ektsremni desničari koji su ušli u Skupštinu uvlače Zagreb, ali i hrvatsku javnost u raspravu o svojoj verziji prošlosti umjesto da raspravljamo o projektima za budućnost koji će u Zagrebu povećati socijalnu pravednost, društvenu jednakost, ekološku održivost i otvorenost – i tako povećati kvalitetu života većine ljudi koji žive u ovom gradu, stoji u priopćenju koje je potpisao Tomislav Tomašević (Zagreb je naš!).

Zastupnici Tomašević, Rada Borić (Nova ljevica), Mate Kapović (Radnička fronta) i Iva Kvakić (Za Grad) će u Skupštini djelovati zajedno kao članovi “Kluba zastupnika lijevog bloka” čiji će predsjednik biti Tomislav Tomašević. Izabrani su na listi kolaicije u kojoj je i stranka Za Grad.

Komentari

Komentari

loading...