Klisović i Tomašević uručili Nagradu Luka Ritz! Na svečanosti je bio i Milanović, evo što je poručio

Foto: Pixsell

U utorak 16. studenog obilježava se Međunarodni dan tolerancije, a tim povodom dodijeljene su Nagrade Luka Ritz – Nasilje nije hrabrost. Nagrada se dodjeljuje od 2008. godine u spomen na Luku Ritza, tragično preminulog mladića od posljedica vršnjačkog nasilja.

Priznanje su dobile osnovnoškolka Maja Kovačić i srednjoškolka Katarina Kušt, koje su pridonijele toleranciji te podizanju svijesti o prevenciji i suzbijanju nasilja. Navedeno su im u Gradskoj skupštini uručili predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Joško Klisović i gradonačelnik Tomislav Tomašević.

“Nagrada Luka Ritz simbol je otpora vršnjačkom nasilju koje ne smije ostati među nama”, poručio je Klisović na svečanosti.

U obrazloženju se navodi da je učenica OŠ Kustošija Maja Kovačić, mlada osoba iznimne empatije. Nesebična je i uvijek spremna pomoći drugima i primjer da biti odličan ne znači samo odličan uspjeh u školi. Uzorno vladanje i odličan uspjeh u školi ima i druga dobitnica nagrade Katarina Kušt, učenica Centra za odgoj i obrazovanje. Vršnjačko nasilje, nažalost je osjetila i na vlastitoj koži. Stoga se u školi uključila u rješavanje konfliktnih situacija upućujući na nenasilno smirivanje sukoba.

“Ne želim da se itko osjeća kako sam se ja osjećala”, istaknula je nakon uručenja nagrade Katarina.

Na svečanosti je bio i predsjednik Republike Zoran Milanović koji je istaknuo da su naša zemlja i grad Zagreb sigurni te da je prema podacima Eurostata Hrvatska najsigurnija među članicama EU, no i da svjedočimo velikoj količini vršnjačkog nasilja na društvenim mrežama.


Komentari