KLISOVIĆ ČESTITAO DAN ANTIFAŠISTIČKE BORBE: ‘Očuvan je povijesni kontinuitet hrvatskoga državnog suvereniteta’

Vili Matula, Ivana Kekin, Josko Klosovic, Tomislav Tomasevic, Luka Korlaet, Ursa Raukar, Rada Boric (Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX)

Predsjednik gradske Skupštine Joško Klisović čestitao je Zagrepčanima Dan antifašističke borbe i podsjetio da  je “masovnošću i odlučnošću u obrani zemlje od zločinačkog totalitarnog režima očuvan je povijesni kontinuitet hrvatskoga državnog suvereniteta”.

“Obilježavajući Dan antifašističke borbe prisjećamo se oružanog otpora Hrvatske nacizmu i fašizmu u Europi, za vrijeme Drugoga svjetskog rata. Na današnji dan prisjećamo se i 22. lipnja 1941. kada je u šumi Brezovica pokraj Siska osnovan Prvi sisački partizanski odred koji je dao zamah antifašističkom pokretu te potaknuo osnivanje brojnih partizanskih odreda diljem Hrvatske”, stoji u Klisovićevoj čestitci.

“Tim povodom odajemo počast svim hrvatskim građanima koji su svojim sudjelovanjem u antifašističkom pokretu dali svoj doprinos stvaranju slobodne multietničke Europe. Hrvatska je danas moderna i demokratska država zasnovana na temeljima antifašizma koja nastavlja svoju borbu za tolerantnije i pravednije društvo i zajednicu naroda. U ime Gradske skupštine Grada Zagreba i svoje osobno, svim sugrađankama i sugrađanima čestitam Dan antifašističke borbe sa željom da zajednički sačuvamo temelje slobodne i demokratske Hrvatske”, zaključuje Klisović.


Komentari