(VIDEO) Klinci iz Španskog proslavili 5. rođendan svoje humanitarke: Zapjevali im Zaprešić boysi, ali i jedan saborski zastupnik

Facebook

Već smo pisali o klincima i klincezama iz Španskog koji su svojim humanitarnim akcijama pokazali što znači mijenjati svijet i društvo oko sebe – na bolje.

Podsjetimo, učenici i učenice OŠ Ante Kovačić prije pet su godina pokrenuli rasprodaju pod nazivom “Veliko proljetno čišćenje” zahvaljujući kojoj su do sada prikupili – 60.000,00 kuna donacija za najsiromašniju djecu svijeta, 12.000,00kn za kupovinu instrumenata radi osnivanja tamburaškog školskog orkestra, 10.000,00kn za kupovinu školskih projektora i platna kako bi se učenicima olakšalo praćenje nastave, donacije udruzi Ljubav na djelu za opremanje stanova koji koriste roditelji maligno oboljele djece

Ove godine, mali i veliki volonteri OŠ Ante Kovačića, proslavili su svoj 5.rođendan volonterskog djelovanja i postojanja humanitare akcije “Veliko proljetno čišćenje”.

Baš kako i priliči, ovogodišnja rođendanska humanitarna rasprodaja prošla je u slavljeničkom tonu pa su tako s učenicima rođendan proslavili Nered i Zaprešić boysi.

No, nisu bili jedini koji su zapjevali na ovom rođendanskom partiju. Naime, mirkofon je u ruke uzeo i bivši profesor ove škole, a sadašnji saborski zastupnik Marko Sladoljev, koji je također jedan od volontera ove rasprodaje.

Učenici, roditelji i profesori putem rasprodaje su ove godine prikupili 19 500 kuna koji će biti utrošeni na ugradnju školskih ormarića za učenike OŠ Ante Kovačić.

Na koncu, možemo zaključiti da u Španskom doista vrijedi ona – “kad se male ruke slože…”, a njihova inspirativna priča koju su ispisali zajedničkim snagama nadrasla je granice jednog kvarta na zapadu Zagreba.

Prekrasna priča iz Španskog: Ovi klinci ponos su našeg grada, podržite ih

 


Komentari