Klasično, ali najbolje: Zagrebački odrezak ide uz svaki prilog

Foto: Facebook/ STAROZAGREBAČKI RECEPTI

Ako nemate ideju za današnji ručak, zagrebački je odrezak ili “šnicl” rado viđen gost na stolovima. Ono što je čini tako posebnim je tradicija i njegovo slaganje sa svakim prilogom- od svakog oblika krumpira pa čak i do umaka i salata.

Sigurno su se svi susreli s tom delicijom, ali za slučaj da postoje oni koji nisu, donosimo vam način pripreme zagrebačkog odreska.

Sve što vam treba sigurno već imate u kućanstvu- meso, sir, salama, jaja, brašno i krušne mrvice. Već marinirano i istučeno meso položite na ravnu površinu. Meso treba biti tanko narezano, ali opet ne pretanko da se ne pokida. Na šnitu mesa stavljate jednu šnitu salame i jednu šnitu sira. Vrsta salame i sira ovisi o vašem ukusu. Zamotate sve zajedno u rolicu te omotate u aluminijsku foliju. Na ovaj način radite dan prije pripremu, prije pohanja i pečenja. Ostavite kroz noć da se rolice stisnu i tada vam nisu potrebne čačkalice u pripremi. Drugi dan uvaljate rolice prvo u brašnu, zatim u jaju s malo začina te na kraju uvaljate u krušnje mrvice. Ispečete na ulju i spremno je za posluživanje.

Dobar tek!


Komentari