KLARANI SU LJUTI: ‘Bandiću, sagradite nam ambulantu i vrtić, a onda gradite te socijalne zgrade’

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Velebni plan o izgradnji kompleksa za oštećene u potresu u Svetoj Klari nije naišao na oduševljenje svih građana. Stanovnici su odlučili pokrenuti peticiju kojom najprije zahtijevaju uređenje naselja, a tek onda ako ostane prostora izgradnju stanova za stradale.

“Nemamo ništa protiv gradnje stanova za stradale, ali najprije neka se riješe nama nužni sadržaji. Stoga od vas, gradonačelniče Bandiću, tražimo da nam prvo sagradite sve ono što tražimo i što nam je stvarno potrebno, a tek onda te socijalne zgrade, ostane li dovoljno prostora”, stoji u peticiji koju je sastavio Ivan Iličić, HSP-ov vijećnik u Mjesnom odboru Sveta Klara, prenosi Večernji list.

Slično su Klarani učinili i kada je na istom zemljištu trebalo biti podignuto romsko naselje. Sada gradonačelnik planira izgradnju 30 zgrada i dječjeg vrtića za nastradale, a u planu je već i proširenje.

Stanovnici Svete Klare dugo se žale na nedostatak sadržaja i infrastrukture u naselju koje broji oko deset tisuća stanovnika. Između ostalog nedostaju vrtić, ambulanta i dječje igralište. Prije tri godine ukinuta im je pošta, a velik problem su i ceste u lošem stanju te neodržavana autobusna stajališta.


Komentari