Klaićeva bolnica jedina je hrvatska bolnica s Odjelom za podršku pacijentima, a evo što nude

www.hkv.hr

Svakodnevno pružaju podršku malim pacijentima i njihovim roditeljima tijekom bolničkog liječenja.

Akcijom „Dan osmijeha u Klaićevoj“ predstavljene su brojne novosti koje će malim pacijentima i njihovim roditeljima olakšati dane provedene u bolnici

„Rad s najmlađim pacijentima često sa sobom nosi brojne izazove koje želimo savladati kroz različite akcije kako bismo i djeci i njihovim roditeljima olakšali boravak u bolnici. Svi se možemo složiti kako je bolest djeteta nepravedna no želimo mijenjati percepciju javnosti o bolnici. Želimo da bolnica bude mjesto koje može izmamiti osmijeh, potaknuti veselje, što u Klaićevoj predano i činimo kroz različite akcije kako bi našim najmlađima liječenje prošlo što bezbolnije“, istaknuo je v.d.ravnatelja Klinike za dječje bolesti Zagreb dr.med., spec. dječji kirurg Zoran Bahtijarević na današnjem predstavljanju akcije „Dan osmijeha u Klaićevoj“.

Klinika za dječje bolesti Zagreb trenutno je prva i jedina bolnica u Hrvatskoj s Odjelom za podršku pacijentima kroz koji svakodnevno pruža podršku malim pacijentima i njihovim roditeljima tijekom bolničkog liječenja. Otkad je osnovan početkom 2016. godine, Odjel je u suradnji s deset udruga realizirao više od 100 kreativno-edukativnih radionica za djecu u samoj bolnici pa su, primjerice, održani programi poput „Princeze pričalice“, kojim se djecu potiče na interakciju kroz igru, „Djeca, prijatelji životinja“, kada se najmlađi druže s terapijskim psima i brojni drugi.

Upravo s ciljem da se usluga sustavno poboljšava i nadograđuje, Klaićeva odsad ima dostupnu i besplatnu bežičnu mrežu (Wi-Fi) koju je za čitavu bolnicu donirala tvrtka Recro d.d. distributeri informatičke opreme i softvera iz Zagreba.

„Ova je donacija naš mali doprinos da olakšamo odvojenost od obitelji, a dane provedene u bolnici učinimo zabavnijima“, istaknuo je direktor Dinko Borić iz tvrtke Recro.

„Želimo da se „Dan osmijeha u Klaićevoj“ povezuje s našim mamutom, novom maskotom Klinike za dječje bolesti Zagreb. Upravo je na ovom području početkom 20. stoljeća pronađena bedrena kost mamuta zbog čega smo odlučili da on postane „zaštitna surla“ bolnice koja će uljepšavati dane naše djece“, istaknuo je v.d. ravnatelja Klinike te dodao kako će o mamutovom imenu odlučivati sama djeca, kroz glasovanje koje će biti provedeno putem web stranice KDB Zagreb.

Bolničke ‘pokretne knjižnice’

Osim toga, predstavljen je i najnoviji dodatak bogatoj riznici bolničke „pokretne knjižnice“ kojom djelatnice Odjela za podršku pacijentima svakodnevno obilaze male pacijente. Riječ je o slikovnici

„Kornjačica Rita“ autora Gorana Čučkovića koji je bolnici donirao ukupno 100 primjeraka kako bi najmlađi mogli uživati u novim književnim avanturama.

Također, u Zavodu za dječju onkologiju i hematologiju „Dr.Mladen Ćepulić“, predstavljene su knjige autorice Rosie Kugli „Nisam Ti rekla…“ za koju je dobila prestižnu književnu nagradu „Grigor Vitez“, te knjiga „Priča o pobjedi“ o našem proslavljenom plivaču Gordanu Kožulju, kroz koju se protežu važne i motivirajuće poruke, a koji je i osobno prisustvovao i ispričao svoj životni put, koji je bio pun uspona i padova, poručujući im da nikad ne posustanu u velikim i životno važnim borbama.

Nakon predstavljanja svih novosti kojima će se dodatno unaprijediti vrijeme provedeno u bolnici, najmlađi su uživali u projekciji dječjeg kino hita „Anka Brazilijanka“ koju je bolnici omogućio redatelj Dejan Aćimović, a koja se istovremeno prikazivala i na Zavodu za dječju onkologiju i hematologiju. Nakon filma uslijedilo je druženje s filmskim junacima, glumcima Cvitom Viljac te Josipom Žurićem, od kojih su mali pacijenti imali priliku saznati sve glumačke tajn.


Komentari