‘Kila jagoda u Zagrebu 100% je veća od otkupne cijene, stanite na kraj ‘zelenoj mafiji’!’: Povikao je mladi političar u Saboru

pixabay.com

Saborski zastupnik Nezavisne liste mladih Ante Pranić optužio je u četvrtak „zelenu mafiju” zbog toga što su cijene jagoda na zelenim tržnicama u Zagrebu ili Splitu i do 100 posto veće od otkupnih cijena.

„Nije normalno da jedan proizvođač, mali OPG-ovac na području Vrgovca proizvede jagode i proda ih za 23 kune a onda ta ista jagoda završi na zelenoj tržnici u Splitu ili Zagrebu po 50 kuna zbog raznih prekupaca i zelene mafije”, kazao je Pranić u Saboru tijekom slobodnog iznošenja stajališta.

Očito je, dodao je, kako”zelena mafija” može u Hrvatskoj raditi što hoće i da im nitko ne može stati na kraj kako bi se zaštitili proizvođači i krajnji potrošači.

„Što radi Državni inspektorat? Apsolutno ništa jer da radi i nadzire zelene tržnice znalo bi se kako, tko i pod kojim uvjetima dobiva prostor na zelenim tržnicama, ulazne račune od OPG-ova i tada bi mnogi trebali objasniti čemu razlika od gotovo 100 posto od polja do krajnjeg potrošača”, ustvrdio je Pranić.

Naglasio je također važnost samodostatnosti domaće poljoprivrede i poručio da ovu krizu treba iskoristiti kako bi se to osiguralo.

Ante Pranić, inače gradonačelnik Vrgorca, osnovao je “stranku s Imenom i Prezimenom”, kao zajednički alat nekih stranaka, ali i niza relevantnih pojedinaca koje samo učlanjivanje u stranke ne motivira za politiku, već rad na programu u svojem području interesa bez stranačkog aktiviranja. Stranka će u političkom smislu svoju širinu otvoriti ‘od centra u određenom prihvatljivom rasponu prema lijevoj i desnoj strani’, prenosi tportal. Uz gospodarstvo, najbitnijim temama za sadašnjost i budućnost Hrvatske, ističe uređenost države, a naglašava važnost antikorupcijske politike.

“Hrvatska politička stranačka budućnost nepoznanica je i za dvije dosadašnje velike stranke, pa je nemoguće govoriti o tome s kim će se uopće moći surađivati ‘dan poslije’. Svaki odgovor o tome tko su te stranke je zato suvišan, jer nama nije interes bilo koga stranački održavati i podržavati, nego unijeti dramatičnu, i to pozitivno dramatičnu promjenu u odnos građana prema politici u Hrvatskoj uopće”, poručuje.

Foto: Tomislav Kristo / CROPIX

Komentari